Search

Νίκη Bottas στην Ρωσία, που τον κρατάει ζωντανό στην διεκδίκηση του τίτλου!!!

Ο Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος νικητής του Γκραν Πρι της Ρωσίας για το 2020. Ο Φινλανδός αφού κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Max Verstappen εκμεταλλεύτηκε τις ποινές που επιβλήθηκαν στον Hamilton και είδε πρώτος την καρό σημαία.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Καμία έκπληξη στο Q1 με όλα τα φαβορί να περνάνε και τον Russell για ακόμη μια φορά να εντυπωσιάζει και να περνά στο Q2. Εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Lewis Hamilton μιας και η πρώτη του προσπάθεια ακυρώθηκε γιατί βγήκε έξω από τα όρια, ενώ στην δεύτερη του προσπάθεια στα 2:21 πριν την λήξη ο Vettel έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν στην πίστα του Σότσι. Η Red Bull στην επανέναρξη προσπάθησε να δυσκολέψει την προσπάθεια του Βρετανού βγάζοντας πολύ νωρίς τα μονοθέσια της στην πίστα, όμως περνώντας στο τελευταίο δευτερόλεπτο από την γραμμή εκκίνησης-τερματισμού και κάνοντας ένα ταχύτατο 3ο σέκτορ πέρασε στο Q3. Από την άλλη, οι δύο Ferrari έμειναν εκτός συνεχίζοντας τις κακές τους εμφανίσεις. Στο Q3 ο Hamilton δεν άφησε περιθώρια και κλείδωσε την pole με άνεση. Όμως τα βλέμματα πάνω του τράβηξε ο Verstappen κατακτώντας την 2η θέση και πραγματοποιώντας έναν από τους ταχύτερους του γύρους στην καριέρα του.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

Για ακόμη μια Κυριακή είχαμε ένα επεισοδιακό ξεκίνημα. Στην 2η στροφή ο Sainz αναγκάστηκε να βγεί εκτός πίστας και ακολουθώντας τον δρόμο διαφυγής δεν υπολόγισε σωστά διαλύοντας την αριστερή μπροστινή πλευρά της Maclaren του στο τοίχο. Λίγο αργότερα ο Lance Stroll έπειτα και επαφή που είχε με τον Leclerc εγκατέλειψε για 2ο συνεχόμενο αγώνα. Καταπληκτική εκκίνηση από τον Kevin Magnussen κερδίζοντας εννέα θέσεις.

ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Πριν την έναρξη ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε κάποιες δοκιμαστικά εκκίνησης αγώνα. Οι άνθρωποι της FIA θεώρησαν ότι έγιναν παραβάσεις και του επιβλήθηκε ποινή, συνολικά, δέκα δευτερολέπτων και από την στιγμή που δεν είχε γίνει πιτ στοπ θα έπρεπε να τις εκτοίσει κατά την αλλαγή ελαστικών. Έτσι ο Bottas βρισκόταν πλέον στην πρώτη θέση.

Οι επόμενοι γύροι δεν έδωσαν κάτι το συγκλονιστικό με το πιο αξιοσημείωτο να είναι η ποινή που δέχθηκε ο Ricciardo επειδή ξεπέρασε τα όρια στην προσπάθεια να προσπεράσει τον teammate του.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ NORRIS-ALBON-GASLY

Στον 45ο γύρο οι τρείς οδηγοί μας έδωσαν τις ωραιότερες μάχες του αγώνα με τον Gasly να είναι ο νικητής μιας και βρέθηκε μπροστά και από τους δύο άλλους ενώ ξεκίνησε την μονομαχία σαν τελευταίος.

ΚΑΡΟ ΣΗΜΑΙΑ

Ο Gasly πήγε για τον ταχύτερο γύρο όμως ο Bottas κατάφερε μαζί με την πρώτη θέση να πάρει και τον έξτρα βαθμό. Ο Verstappen τερμάτισε δεύτερος ενώ ο Lewis Hamilton  κατάφερε να πάρει την θέση του στο βάθρο. Καλές εμφανίσεις για Perez και Ricciardo που τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Share it