Search

Νέα μεταγραφική “βόμβα” με Μουντιαλικό Αυστραλό για την Ξάνθη! Στα “κόκκινα” του ΑΟΞ και ο Μάθιου Τζούρμαν!!!

Ομάδα που όχι απλά θα είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο αλλά θα μπορούσε να είναι και διεκδικήτρια μιας θέσης στα Play Off της Super League 1 χτίζει η Ξάνθη, με τους ιθύνοντες του συλλόγου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sportsaddict, να ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν ακόμα μια σπουδαία μεταγραφή ντύνωντας στα “κόκκινα” τον διεθνή Αυστραλό αμυντικό, Μάθιου Τζούρμαν.

Ο πανήψυλος(1,92) κεντρικός αμυντικός, Μάθιου Τζον Τζούρμαν είναι γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου του 1989 στην Wollongong της Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, με καταγωγή απο την Κροατία ενώ διαθέτει και Βρετανικό διαβατήριο, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα απο την Ακαδημία της  Wollongong Wolves ενώ συνέχισε στην AIS(Australian Institute of Sport) οπού πέρα απο τις σπουδές του έπαιζε και στην Κολλεγιακή ομάδα. Το 2007 θα πάρει μεταγραφεί για την Olympic Sydney(ομάδα που τα τελευταία χρόνια διοικεί ο νέος ιδιοκτήτης του ΑΟΞ Μπίλ Πάπας) που θα έχει μια εντυπωσιακή σεζόν με 26 συμμετοχές έχοντας και 2 γκολ.

Εμφανίσεις που τον φέρνουν την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα για την Sydney FC, οπού σε τρία χρόνια πήρε 22 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2010 αλλά και το πρώτάθλημα με τους Νέους της ομάδας το 2008, ενώ το 2011 πήρε ευκαιρίες και στα παιχνίδια του Ασιατικού Τσάμπιονς Λίγκ. Τον Ιούλιο του 2011 πήρε μεταγραφή για την Brisbane Roar στην οποία πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού έχοντας 22 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν στην οποία μάλιστα πανηγύρισε ακόμα ένα πρωτάθλημα, ενώ και την δεύτερη σεζόν είχε εξαιρετική παρουσία με 18 συμμετοχές

Το καλοκαίρι του 2013 επιστρέφει στην Sydney FC στην οποία θα μείνει μέχρι τον Γενάρη του 2017 έχοντας 74 συμμετοχές στις οποίες σκόραρε και 2 γκολ, ενώ το 2016 πανηγύρισε την κατάκτηση ακόμα ενός πρωταθλήματος και ένα χρόνο νωρίτερα αναδείχτηκε ο κορυφαίος αμυντικός στην Αυστραλία. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του στην Σίδνει του άνοιξαν την πόρτα και για την Εθνική Ανδρών, όντας ούτως η άλλως διεθνείς με όλες τις μικρές Εθνικές της Αυστραλίας, ενώ εκτόξευσε και την χρηματιστιριακή του αξία που ξεπέρασε το εκατομύριο.

Τον Γενάρη του 2017 θα βγει για πρώτη φορά εκτός Αυστραλίας για να φορέσει την φανέλα της Suwon Samsung Bluewings στη Νότια Κορέα. Στην πρώτη του σεζόν ήταν εντυπωσιακός έχοντας 32 συμμετοχές έχοντας μάλιστα αναδειχθεί ο καλύτερος νεοφερμένος παίκτης στη Νότια Κορέα, με τον αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό παράλληλα να κάνει οχι απλά συμμετοχές αλλά να αποτελεί τον βασικό στόπερ της Εθνικής Αυστραλίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχοντας εξαιρετική παρουσία και στο μπαραζ με την Ονδούρα που τα “καγκουρό” πήραν την πρόκριση για το Μουντιάλ του 2018. Στην δεύτερη του σεζόν(απο τον Γενάρη ως τον Ιούλιο) στην Κορέα ο Τζούρμαν που ήδη είχε συμφωνήσει για την πώληση του σε νέα ομάδα θα καταγράψει πέντε συμμετοχές μέχρι τον Ιούλιο όταν και θα πάρει νέα μεγάλη και πολύ ακριβή μάλιστα μεταγραφή στην Σαουδική Αραβία για την Ιτιχάντ(που ξόδεψε ένα ποσό κοντά στο εκατομύριο).

Εκεί θα καταγράψει 18 συμμετοχές σε ακόμα μια γεμάτη και παραγωγική χρονιά για τον δυναμικό στόπερ που παρά το ύψος του αγωνίζεται και ως αριστερός μπακ, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια απο τις σπουδαιότερες εμπειριες της καριέρας του όντας στην αποστολή της Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που έγινε στην Ρωσία. Τον Σεπτέμβριου του 2019 επιστρέφει στην Αυστραλία και το Σίδνει για να φορέσει αυτή την φορά την φανέλα της Western Sydney Wanderers με την οποία θα κάνει ακόμα μια γεμάτη σεζόν με 24 συμμετοχές, πριν έρθει η ευκαιρία της Ξάνθης η οποία θα είναι το πρώτο του βήμα εκτός Ασίας.

https://www.youtube.com/watch?v=FNiSuVyJJcw

Ο 30χρονος Τζούρμαν θα είναι ο δεύτερος διεθνής Αυστραλός που θα φορέσει την φανέλα της Ξάνθης μετά τον Μπριλάντε(δείτε ΕΔΩ), και θα αποτελέσει την 18η μεταγραφή της ομάδας. Μετά την απόκτηση των Ανδρέα Τάτου(δείτε ΕΔΩ), Τάσου Παπάζογλου(δείτε ΕΔΩ)Γιάννη Στάθη(δείτε ΕΔΩ) , Κώστα Τσαμούρη(δείτε ΕΔΩ), Σάββα Σιατραβάνη(δείτε ΕΔΩ), Μάρκο Τεσίγια(δείτε ΕΔΩ)Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού(δείτε ΕΔΩ)Κωνσταντίνο Βαλμά(δείτε ΕΔΩ)Θανάση Παπάζογλου(δείτε ΕΔΩ) Θανάση Ντίνα(δείτε ΕΔΩ), Σάββα Παντελιάδη(δείτε ΕΔΩ)  Εμίλ Βέλιτς(δείτε ΕΔΩ),Κέβιν Γκαρθία(δείτε ΕΔΩ), Μανώλη Ρουσσάκη(δείτε ΕΔΩ) και τους δύο νεαρούς Κύπριος Στυλιανό Κωνσταντίνου και Μιχάλη Κυριάκου(δείτε ΕΔΩ).

Ενώ αξίζει να τονιστεί πως με την μεταγραφή του “γίγαντα” απο την Αυστραλία η Ξάνθη πλέον διαθέτει δύο εξαιρετικές επιλογές σε κάθε θέση της άμυνας, χώρια τους πολλά υποσχόμενους νεαρούς που υπάρχουν στο ρόστερ με την ομάδα να δημιουργεί μια άμυνα που θα την ζήλευαν και ομάδες της Α’ Εθνικής. Πλέον υπάρχουν ακόμα 1-2 πολύ καλές περιπτώσεις που αν αποκτηθούν θα κλείσουν της μεταγραφές στην άμυνα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται δυνατές κινήσεις σε μεσσαία γραμμή και επίθεση για να “κλειδώσει” το ισχυρό ρόστερ με το οποίο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2 ο ΑΟΞ οπού χωρίς δεύτερη σκέψη ο στόχος της ομάδας είναι η πρώτη θέση και η άμεση επιστροφή στην Super League 1

Share it