Search

Διεθνής Αυστραλός με θητεία και στην Φιορεντίνα η νέα “μπομπίτα” που ενεργοποιεί ο ΑΟΞ!(+video)

Ακόμα μια σπουδαία μεταγραφή απο το πάνω ράφι ολοκλήρωσε η Ξάνθη που ήρθε σε συμφωνία με τον διεθνή Αυστραλό μέσο, Τζόσουα Μπριλάντε.

https://www.youtube.com/watch?v=nQfKYJ9hpfA

Ο 27χρονος δεξιοπόδαρος(πολύ δυναμικός παίκτης που δεν διστάζει να σουτάρει απο μακριά) κεντρικός μέσος με ύψος 1,77 έχει Ιταλικό διαβατήριο που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Μέλμπουρν Σίτι, με την οποία έφτασε ως τον τελικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας γεμάτη σεζόν, αποτελεί μεγάλη υπέρβαση για τον ΑΟΞ που παρότι αγωνίζεται στην Β’ Εθνική καταφέρνει να πείσει παίκτες τέτοιου βεληνηκούς,  με το πρότζεκτ της νέας διοίκησης να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι.

Ο Μπριλάντε σε ηλικία 17 ετών έκανε ντεμπούτο στην Α’ Εθνική Αυστραλίας έχοντας 16 συμμετοχές στις δύο πρώτες του σεζόν με την φανέλα της Gold Coast United, για να κάνει το παράπανω βήμα για την Newcastle Jets στην οποία είχε τρομερή διετία με 46 συμμετοχές όπου μοίρασε και 5 ασίστ. Οι εμφανίσεις του τόσο στην Newcastle όσο και στις μικρές Εθνικές της Αυστραλίας του έφεραν την σπουδαία μεταγραφή στην Ιταλία και την Φιορεντίνα σε ηλικία 21 ετών. Στην Ιταλία δεν κατάφερε να προσαρμοστεί όντας και σε νεαρή ηλικία, και μετά απο 2 εμφανίσεις στην Φλωρεντία τον Γενάρη του 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στην Έμπολι(1 συμμετοχη) και την επόμενη χρονιά στην Κόμο που είχε 21 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2016 αποφάσισε να επιστρέψει στην Αυστραλία για να φορέσει την φανέλα της Sydney FC, που σε τρία χρόνια με γεμάτες σεζόν έχοντας 95 συμμετοχές σημειώνοντας 3 τέρματα και μοιράζοντας 6 ασίστ, κατακτώντας και δύο πρωταθλήματα Αυστραλίας(2016, 2018). Ενώ πέρσι είχε αγωνίστηκε στην Melbourne City όπου είχε 30 συμμετοχές και παράλληλα συμμετείχε για 4η φορά στους τελικούς για την κατάκτηση του τίτλου χάνοντας το πρωτάθλημα στην παράταση απο την Σίδνεϊ όπως είχε χάσει και τον τελικό του 2017.

Ο Μπριλάντε είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές Αυστραλίας, έχοντας και 5 συμμετοχές με την Ανδρική ομάδα την διετία 2013-2014 ενώ βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής και την τελευταία τριετία με την Ξάνθη του Τόνι Πόποβιτς που τον είχε ψηλά στις επιλογές του να μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να ανοίξει ξανά ο δρόμος για την επιστροφή στις κλήσεις. Ενώ με την Εθνική Κ20 της Αυστραλίας αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20.

Με τον γεννημένο στις 25 Μαρτίου του 1993 να αποτελεί την 17η μεταγραφή που ήδη έχει ολοκληρώσει η Ξάνθη.  Μετά την απόκτηση των Ανδρέα Τάτου(δείτε ΕΔΩ), Τάσου Παπάζογλου(δείτε ΕΔΩ)Γιάννη Στάθη(δείτε ΕΔΩ) , Κώστα Τσαμούρη(δείτε ΕΔΩ), Σάββα Σιατραβάνη(δείτε ΕΔΩ), Μάρκο Τεσίγια(δείτε ΕΔΩ)Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού(δείτε ΕΔΩ)Κωνσταντίνο Βαλμά(δείτε ΕΔΩ)Θανάση Παπάζογλου(δείτε ΕΔΩ) Θανάση Ντίνα(δείτε ΕΔΩ), Σάββα Παντελιάδη(δείτε ΕΔΩ)  Εμίλ Βέλιτς(δείτε ΕΔΩ),Κέβιν Γκαρθία(δείτε ΕΔΩ), Μανώλη Ρουσσάκη(δείτε ΕΔΩ) και τους δύο νεαρούς Κύπριος Στυλιανό Κωνσταντίνου και Μιχάλη Κυριάκου(δείτε ΕΔΩ).

Ο Μπριλάντε αποτελεί ακόμη μια υπέρβαση της MGC Sports που συνεχίζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, με το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν και άλλες μεταγραφικές υπερβάσεις που θα φέρουν ενθουσιασμό στον κόσμο της Ξάνθης.

Share it