Search

Νεα Σουπερλιγκάτη μεταγραφή για την Ξάνθη που “κλειδώνει” το αριστερό άκρο με Κέβιν Γκαρθία!

Στην ολοκλήρωση ακόμη μιας σημαντικής, για τα δεδομένα της Super League 2, μεταγραφής προχώρησε η Ξάνθη που τα βρήκε σε όλα και ντύνει στα “κόκκινα” τον Ισπανό αμυντικό Κέβιν Γκαρθία Μαρτίνες.

Ο 31χρονος Ισπανός αριστερός μπακ, είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους απο την διπλή θητεία του στον Παναιτωλικό, αρχικά απο το 2014 έως το 2016 όπου κατέγραψε 51 συμμετοχές έχοντας σκοράρει και δύο γκολ ενώ τον Γενάρη του 2020 αγωνίστηκε ξανά για τα “καναρίνια” έχοντας 19 συμμετοχές σε κανονική διάρκεια και πλέι άουτ. Δείχνοντας σε αμφότερες τις παρουσίες του στο Αγρίνιο πολύ καλή παρουσία και αναμφίβολα με την απόκτηση του η Ξάνθη δημιουργεί μια σούπερ τριάδα στο αριστερό άκρο της άμυνας με Γκαρθία, Παντελιάδη και τον νεαρό Λεωντσάκο.

Ο Κέβιν Γκαρθία είναι γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου του 1989 στην Πεγκουέρα, χωριό στο νησί της Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους, και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην μεγάλη ομάδα του νησιού την ιστορική Μαγιόρκα. Το 2008 προωθήθηκε απο την Ακαδημία στην Β’ ομάδα της Μαγιόρκα ενώ τον Σεπτέμβρη του 2010 ήρθε η μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Το εντυπωσιακό είναι πως απο την πρώτη του κιόλας χρονιά καταγράφει 19 συμμετοχές στην La Liga, ενώ συνολικά αγωνίστηκε στην Μαγιόρκα έως το 2014 σε 64 παιχνίδια σκοράροντας και 2 τέρματα, καταγράφωντας συνολικά 31 συμμετοχές στην La Liga και 25 στην Β’ Εθνική(La Liga 2) και 8 συμμετοχές στο Copa del Rey(Κύπελλο Ισπανίας).

Μετά το πρώτο του πέρασμα στην Ελλάδα για τον Παναιτωλικό επέστρεψε στην Ισπανία για να αγωνιστεί για έξι μήνες στην Οσπιταλέτ(6 συμμετοχές) και απο ένα χρόνο σε Γκουιχουέλο(31 συμμετοχές), Μπούργος(22 συμμετοχές) και έξι μήνες πριν επιστρέψει στον Παναιτωλικό αγωνίστηκε στην Ρεάλ Μούρθια(6 συμμετοχές).

Με την απόκτηση του Κέβιν η ομάδα της Ξάνθης δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως δεν “αστειεύται” όταν λέει πως θέλει άμεση επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία προχωρόντας σε Σουπερλιγκάτες κινήσεις που θα κάνουν την διαφορά στην Β’ Εθνική και θα την ωθήσουν στην άμεση άνοδο. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κινήσεις που θα συζητηθούν καθώς θα αποκτηθούν αρκετά ταλαντούχοι παίκτες αλλά και 2-3 ακόμα σούπερ μεταγραφές!

Share it