Search

Photos: Πήρε την πρώτη κούπα ο Πανθρακικός, απομένουν δύο ακόμα! Θέλει δουλειά και χρόνο η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

Το πρώτο Super Cup ΕΠΣ Θράκης “Νικόλαος Ντοσίδης” της ιστορίας του κατέκτησε ο Πανθρακικός που επικράτησε με 2-1 της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στο ΔΑΚ Κομοτηνής, στην τρίτη έκδοση του θεσμού.

Οι πράσινοι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου, του πρώτου της σεζόν, από τα τρία που συνολικά αναζητούν. Ξεκίνησαν ιδανικά, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, πήραν το προβάδισμα, όμως μετά τα μισά του πρώτου μέρους, έκαναν κοιλιά και κάπου εκεί “εμφανίστηκε” και η Δόξα. Η ομάδα του Σπύρου Κουτσογιάννη ισορρόπησε και κατάφερε να φέρει το ματς σε απόλυτη ισορροπία με τον Βάσκο, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Ο Πανθρακικός εκμεταλλευόμενος και την καλύτερη προετοιμασία που έχει κάνει ως τώρα, είχε περισσότερες αντοχές και τρεξίματα και στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, βρήκε και το δεύτερο τέρμα της νίκης.

Στα πολύ θετικά το γεγονός πως ο Πανθρακικός παρουσίασε μια ενδεκάδα, που στην πλειοψηφία της αποτελούνταν από παίκτες που έχουν αναδειχθεί από τα σπλάχνα του συλλόγου και πως η Δόξα αγωνίστηκε με σύνθεση πολύ χαμηλού μέσου όρου, δείχνοντας πως έχει μέλλον, αλλά και πως ταυτόχρονα χρειάζεται δουλειά και χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης ενόψει της Γ΄Εθνικής.

Μη λησμονούμε το γεγονός πως αυτά τα ματς και δη για τον συγκεκριμένο θεσμό, είναι παιχνίδια-γιορτή και επανήλθαν στο προσκήνιο, προκειμένου να τιμάται η μνήμη του Νίκου Ντοσίδη, που έφυγε από αυτή τη ζωή στις 22 Σεπτεμβρίου του 2018…Άπαντες το έχουν στο νου τους και η μνήμη του Νίκου δεν θα σβήσει ποτέ..

Στα καθαρά αγωνιστικά η πρώτη καλή στιγμή του ματς καταγράφηκε στο 10′ με το σουτ του Φουρλατάρα από το ύψος του πέναλτι που μπλόκαρε ο Τσομπανόπουλος. Ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Ρομπέρ στο 17′, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα έπειτα από γύρισμα του Γάλλου, ο Μορφακίδης με κεφαλιά στην απέναντι γωνία έκανε το 0-1. Στο 23′ το σουτ του Σιδηρόπουλου δεν βρήκε στόχο και στο 27′ ο Βάσκος με πέναλτι, που κέρδισε ο Σιχλοιμίρης, ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 50′ ο Τσομπανόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Ρομπέρ, στο 72′ το σουτ του Φουρλατάρα έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Νικολαΐδη στο 76′, που πέρασε μόλις άουτ . Στο 90′ ο Αντωνιάδης μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα στον Φουρλατάρα και εκείνος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δρακίδης που είχε για βοηθούς τους Καραγιάννη και Χαρίτση. Τέταρτος ήταν ο Λάπατας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Τρούπκος, Νάνος (55′ Παπαδόπουλος), Σιδηρόπουλος, Αστρεινίδης, Κυπιρτόγλου, Σιχλοιμίρης, Κωσταρέλης, Βάσκος, Κρασώνης (80′ Κεφαλούκος), Δερμιτζάκης (59′ Καρασιούνας).

Πανθρακικός (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Καλογρανάς, Αρετάς, Παπαχρόνης, Λειβαδιώτης, Σμάλης, Μορφακίδης (64′ Νικολαΐδης), Τοπάλι, Φουρλατάρας, Αντωνιάδης, Ρομπέρ.

Δείτε στιγμές από την απονομή του τροπαίου στον Πανθρακικό μέσα από τον φακό του SA ΕΔΩ

Share it