Search

Έβγαλε εκτός Ευρώπης τον ΟΦΗ ο Απόλλων του Ντιγκινί! Έσπασε το αήττητο του Άρη η Κόλος Κοβαλίβκα!!!

Κακή μέρα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Άρης παρότι έπαιζαν εντός έδρας γνώρισαν αποκλεισμούς απο τον 2ο προκριματικό γύρο. Και αν για τους Κρητικούς ήταν λογικό καθώς έπαιζαν με τον ισχυρό Απόλλωνα Λεμεσού οι Θεσσαλονικείς υπέστησαν ήττα-σοκ απο την Ουκρανική ομάδα που του έσπασε το αήττητο έδρας.

Στο Ηράκλειο ο Απόλλων Λεμεσού του Νικολά Ντιγκινί πήρε την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League επικρατώντας με 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Σάλαϊ πέτυχε στο 50′ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη ολοκληρώθηκε άδοξα. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κόλος Κοβαλίβκα στο “Κλ. Βικελίδης” και αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι με τον Χαβιέρ Ματίγια στο 36ο λεπτό, έμειναν δύο φορές πίσω το σκορ από αμυντική ολιγωρία και έτσι πήγε στράφη το εξαιρετικό γκολ του Μπρούνο Γκάμα, με το οποίο ισοφάρισαν σε 1-1 στο 55ο λεπτό. Τα γκολ των Ουκρανών πέτυχαν στο 44′ ο Νόβακ και στο 62′ ο Αντιούχ. 

Αρης - Κόλος Κοβαλίβκα 1-2Παράλληλα, «έσπασε» και το περιβόητο ευρωπαϊκό αήττητο του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς καμία άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει να φύγει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη απέναντι στους «κίτρινους» από το 1968 και την ήττα από την Ουίπεστ κάτι που κατέρριψε η άσημη Ουκρανική ομάδα.

Share it