Search

Πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις της Ιστιοπλοΐας για το ΝΟ Αλεξανδρούπολης

Νέο ζήτημα με τις εγκαταστάσεις του στον λιμένα Αλεξανδρούπολης θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΝΟΑ έτσι ώστε να μην έχει σοβαρότερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

Όπως είναι γνωστό ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια πρόβλημα με την χρήση των εγκαταστάσεων του στον λιμένα. Συγκεκριμένα το 2019 με απόφαση του ΣτΕ στο οποίο είχε προσφύγει για την τακτοποίηση των εγκαταστάσεων του, έγινε γνωστό ότι δεν τίθεται ιδιοκτησιακό θέμα καθόσον οι υπόψη εγκαταστάσεις ανήκουν νομίμως στην υπηρεσία “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου”.

Κατόπιν του νέου Αθλητικού νόμου για την εγγραφή στο μητρώο αθλητικών σωματείων είναι απαραίτητη η υποβολή νόμιμων παραστατικών χρήσης παράκτιων εγκαταστάσεων (για την περίπτωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας), τα οποία όμως ο ΝΟΑ δεν διαθέτει. Αντ’ αυτού προσκόμισε στην ΕΙΟ μόλις προχθές έγγραφο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξ/πολης ως παραχώρηση των εγκαταστάσεων του. Το έγγραφο αυτό βέβαια δεν μπορεί να σταθεί νομικά καθώς ο ΟΛΑ δεν είναι εξουσιοδοτημένος για τον σκοπό αυτό.

Έτσι λοιπόν ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της πρωτεύουσας του Έβρου θα πρέπει να τακτοποιήσει το ζήτημα αυτό για να μην μπει σε μπλεξίματα…

Share it