Search

Με τρομερό Ζίβκοβιτς πήρε ιστορική πρόκριση επί της Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ που ονειρεύεται ομίλους Champions League!

Με τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κάνει τρομερή εμφάνιση και τον Δημήτρη Γιαννούλη να είναι μέσα στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, το πρώτο αυτογκόλ και το δεύτερο ωραίο σουτ του Αντρίγια Ζιβκοβιτς, στην ιστορική νίκη με 2-1 επί της Μπενφίκα.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση απο τον 3ο γύρο και πλέον θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια για την είσοδο στους ομίλους του Champions League την Κράσνονταρ απο την Ρωσία. Το πρώτο ματς με την Κράσνονταρ στις 22 του μήνα θα γίνει στην Ρωσία με τον επαναληπτικό μια εβδομάδα αργότερα στην Τούμπα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε σε σπουδαία μέρα τους Ζίβκο Ζίβκοβιτς και τους Γιαννούλη, Βαρέλα, Σβαμπ ενώ και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που μπήκε στο δεύτερο μέρος πήρε εκδίκηση από την πρώην ομάδα του με το γκολ που πέτυχε και το οποίο ξεκίνησε από τρομερή ενέργεια του Έλληνα μπακ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπενφίκα ήταν ανώτερη, είχε την κυριαρχία, έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ να της έχει δώσει χώρο και να δέχεται τις επιθέσεις των Πορτογάλων. Οι Θεσσαλονικείς όμως είχαν τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς σε εξαιρετική μέρα. Ο Σέρβος γκολκίπερ ο οποίος έχει πάρει φανέλα βασικού τη φετινή σεζόν έχοντας αφήσει στον πάγκο τον Πασχαλάκη έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του δικεφάλου. Έβγαλε ότι πήγε προς την εστία του ΠΑΟΚ με εκπληκτικές επεμβάσεις. Ήταν σταθερός, είχε καλές αντιδράσεις με τα πόδια ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του στην εκτέλεση φάουλ του Πίζι η οποία βρήκε το δεξί του δοκάρι. Και σε αυτή τη φάση όμως ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε και λίγο έλειψε να ακουμπήσει τη μπάλα.

Ο Γιαννούλης και ο Άκπομ συνεργάστηκαν στο πρώτο γκολ στο 63΄όταν ο πρώτος έκανε την κούρσα και ο δεύτερος γύρισε πάλι στον Γιαννούλη, για να βάλει το αυτογκόλ ο Βερτόνχεν . Στο 75’ σε μια εξαιρετικά οργανωμένη αντεπίθεση ο Γιαννούλης μετά την κούρσα του είδε πάνω στην κίνηση τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ξεμαρκάριστο απέναντι δεξιά και το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ αποτελείωσε την πρώην ομάδα του για το 2-0.  Ο Ράφα Σίλβα στο 94′ έκανε το 2-1 για τους Λουζιτανούς, στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων

ΠΑΟΚ (ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΙΡΑ): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66′ Α. Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80′ Τζόλης), Άκπομ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΖΟΡΖΕ ΖΕΖΟΥΣ): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ (81′ Ράφα Σίλβα), Έβερτον, Σεφέροβιτς (72′ Βινίσιους), Πεντρίνιο (65′ Νούνιες).

Share it