Search

Κυρίαρχη η Mercedes στην έδρα της Ferrari!

Την έκτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Lewis Hamilton αυξάνοντας την διαφορά του από τον ομόσταβλο του στην μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Στο πρώτο Γκραν Πρι στην έδρα της Ferrari, τα δύο Mercedes πήραν εύκολα τις δύο πρώτες θέσεις με τον Albon να τους ακολουθεί και να κατακτά το πρώτο του πόντιουμ.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Hamilton και Bottas κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις της εκκίνησης ενώ την πίσω σειρά πήραν οι δύο RedBull. Έκανε την έκπληξη ο Leclerc ο οποίος έκανε τον 5ο καλύτερο χρόνο, ενώ ο Vettel με το ίδιο μονοθέσιο μόλις 14ος. Απογοήτευση και για τον Gasly που μετά την νίκη του στην Μόνζα δεν κατάφερε να περάσει ούτε στο Q2.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τα μονοθέσια να παίρνουν σιγά σιγά τις θέσεις τους μετά τον γύρο σχηματισμού ο Max Verstappen ανέφερε πρόβλημα στον κινητήρα. Η έναρξη του αγώνα τον βρήκε να χάνει συνεχώς θέσεις, μέχρι ο Gasly να χτυπήσει τον Raikkonen και αυτός με την σειρά του τον Ολλανδό ο οποίος κόλλησε στην αμμοπαγίδα. Και ο Gasly αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, ενώ αμέσως βγήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ

Στην επανέναρξη του αγώνα, ο Bottas προσπάθησε να καθυστερήσει τον Hamilton όμως τα πιο πίσω μονοθέσια να μην το καταλάβουν και να γίνεται έναν σύνολο συγκρούσεων. Οι Sainz, Giovinazzi, Magnussen και Latifi εγκατέλειψαν μιας και τα μονοθέσια τους καταστράφηκαν ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Occon που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα πιτ αλλά η υπερθέρμανση στα πίσω φρένα δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Για δεύτερο σερί αγώνα είχαμε κόκκινη σημαία μιας και τα συντρίμμια στην πίστα ήταν πολλά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ Ο RICCIARDO ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ

Την κούρσα συνέχισαν να την οδηγούν τα δύο ασημένια βέλη με τον Hamilton να καταφέρνει να βρίσκεται και πάλι μπροστά από τον Bottas έχοντας κάνει και καλύτερη διαχείριση ελαστικών πήρε και ένα άνετο προβάδισμα. Ο Leclerc δεν μπορούσε να παλέψει και άρχιζε να χάνει θέσεις με την Ferrari να προσπαθεί με αλλαγή στρατηγικών να μπορέσει να σώσει την κατάσταση. Ο Ricciardo από την άλλη θα βρίσκονταν στην 3η θέση και με διαφορά ασφαλείας 1,3 δευτερολέπτων από τον Lance Stroll στοχεύοντας στο πρώτο του πόντιουμ με την Renault. Ο Καναδός όμως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν ένα από τα πίσω ελαστικά του έσκασε οδηγώντας τον πάνω στα προστατευτικά, με τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν για ακόμη μια φορά στην πίστα.

ΚΑΡΟ ΣΗΜΑΙΑ

Τα πράγματα στις δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν και ο Hamilton πήρε την νίκη με τον Bottas πίσω του. Ο Albon στον 51ο γύρο έκανε την κίνηση του, περνώντας τον Ricciardo, και πήρε την θέση του στο πόντιουμ. Βαθμολογήθηκαν και οι δύο Ferrari ενώ εκτός πόντων έμειναν οι Russell και Grosjean.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ VETTEL ΣΤΗΝ ASTON MARTIN

O Γερμανός θα αγωνίζεται από την νέα χρονιά για την Aston Martin, γνωστή μέχρι σήμερα Racing Point. Η ομάδα με έδρα την Αγγλία μετά την αλλαγή ονομασίας θέλοντας να ανέβει επίπεδο, και έχοντας την οικονομική δυνατότητα, έκανε την κίνηση για τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Η διάρκεια του συμβολαίου του δεν είναι για την ώρα σαφής, με το μόνο σίγουρο να είναι η συνεργασία των δύο πλευρών για το 2021.

Share it