Search

Καταγγελία Στυλιανίδη για ΜΚΟ που ψάχνουν «στέγη» για μετανάστες στη Θράκη

Μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) φέρεται πως βολιδοσκοπούν την περιοχή της Θράκης για την εύρεση στέγης για την στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Στην πολύ σημαντική αυτή καταγγελία προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον Flash 99.4fm και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι»

«Δεν υπάρχει καμία διάθεση πρώτα απ’ όλα να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της μουσουλμανικής μειονότητας εκεί η οποία είναι μια φιλήσυχη ευρωπαϊκή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Αντιθέτως πολλοί από αυτούς που εισέρχονται είναι άνθρωποι από ακραία δόγματα είναι άνθρωποι του ακραίου Ισλάμ και θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν ακόμα και με θρησκευτικό φανατισμό τις ομάδες αυτές των ανθρώπων που είναι οι μόνοι θα έλεγα μετριοπαθείς μουσουλμάνοι στον κόσμο που παρότι προκλήθηκαν συχνά από τους ακραίους του ISIS και της διεθνούς τρομοκρατίας τους έκλεισαν την πόρτα αποδεικνύοντας ότι η πολιτική που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα στη Θράκη της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, φέρνει αποτελέσματα».

Όπως είπε, «αυτό είναι κόντρα και στην πολιτική που ακολουθείται από την ελληνική κυβέρνηση και είναι κόντρα και στις επιθυμίες αν θέλετε της τοπικής κοινωνίας η οποία δεν θέλει δώσει αφορμές για να δηλητηριαστεί αυτή η εξαιρετική σχέση που υπάρχει μεταξύ των χριστιανών και μουσουλμάνων».

«Δεν υπάρχει αντιμεταναστευτικό μένος στους Θρακιώτες», ισχυρίστηκε σε άλλη αποστροφή του. «Οι Θρακιώτες είναι φιλήσυχοι και φιλόξενοι ανεξαρτήτως εάν είναι μουσουλμάνοι ή χριστιανοί. Υπάρχει όμως πάντοτε μια καχυποψία και μια επιφυλακτικότητα, όταν κάποιοι ξενόφερτοι επιδιώκουν στην πατρίδα μας να δημιουργήσουν προϋποθέσεις προβοκάτσιας».

Ερωτηθείς εάν το θέμα έχει προχωρήσει, ο κ. Στυλιανίδης είπε «έχω τα πρώτα δείγματα ενδιαφέροντος». Αποκάλυψε πως «υπήρξαν προσεγγίσεις σε μεσιτικά γραφεία της Ροδόπης κυρίως, όπου η ισορροπία μεταξύ των σύνοικων στοιχείων είναι λεπτή και υπήρξαν και θετικές αντιδράσεις του ντόπιου πληθυσμού οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι ξέρετε εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή γιατί αυτό δεν βοηθά».

Θυμίζουμε ότι η αποκάλυψη πως ΜΚΟ έκαναν διερευνητικές επαφές με μεσίτες της Θράκης, και της Κομοτηνής, έγινε προ δύο μηνών περίπου από την καθημερινή στήλη του «Χ» «Μικροκομοτηναίικα».

Οι επαφές, λοιπόν, είχαν γίνει αρκετό καιρό πριν από τα συμβάντα στη Μόρια, ωστόσο η επιμονή των ΜΚΟ -σε συνδυασμό με την οικονομία «κατρακύλα» επαγγελματιών του τόπου- ίσως πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκι κινδύνου. Γι’ αυτό η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει ξενοδόχους κι επαγγελματίες που έχουν πληγεί έντονα την πανδημία, κλείνοντας την «πόρτα» σε ΜΚΟ αμφίβολων προθέσεων.

Πηγή: Xronos.gr

Share it