Search

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αισύμη του Έβρου

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στον οικισμό της Αισυμής βόρεια της Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά που ξεκίνησε από το κοινοτικό στάδιο του χωριού κινείται ταχύτατα με κατεύθυνση νοτιοδυτικά προς παρακείμενους λόφους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη και ήδη στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα τα μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν στο νότιο τμήμα της πυρκαγιάς, για να ανακόψουν πιθανή εξάπλωση

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Update: Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τον νομό Έβρου, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σαμοθράκης. Συγκεκριμένα, σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Σουφλίου. Την ίδια στιγμή, η χθεσινή φωτιά στην Αισύμη είναι υπό έλεγχο, έχοντας κινητοποιήσει και σήμερα τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έμεινα στην περιοχή και επιχειρούσαν όλο το βράδυ, ενώ υπάρχει αυξημένη επιφυλακή για αναζωπυρώσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων.

Πηγή: gnomionline.gr

 

Share it