Search

Απο Ομοσπονδιακός προπονητής νέος επικεφαλής των Ακαδημίων της Ξάνθης ο Ρένος Δημητριάδης!

Στον πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή των Εθνικών ομάδων της Κύπρου(Κ19, Κ17 και Κ15), Ρένο Δημητριάδη δόθηκαν τα ηνία της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ξάνθη

Ο Κύπριος προπονητής αναλαμβάνει την θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας, έχοντας στενή και άμεση συνεργασία με τον Διευθύνων Σύμβουλο και Τεχνικό Διευθυντή  της ομάδας, Ανέστη Τσετινέ.

Ως ποδοσφαιριστής ο νέος Τεχνικος Διευθυντής της ξανθιώτικης Ακαδημίας ξεκίνησε απο τον Εθνικό Άσσιας οπού αγωνίστηκε στα 15 του χρόνια στην πρώτη ομάδα και μάλιστα σκόραρε στο πρώτο του ματς. Ακολούθησε η παρουσία του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας και επέστρεψε ξανά στον Εθνικό οπού σε ηλικία 32 ετών λόγω τραυματισμών σταμάτησε την καριέρα του.

Ωστόσο οι τραυματισμοί είχαν και τα…καλά τους καθώς ο στόχος της ενασχόλησης με την προπονητική ξεκίνησε νωρίτερα απ’ ότι θα περίμενε καθώς σε ηλικία 32 ετών ανέλαβε ως βοηθός προπονητής στην ομάδα της Άσσιας  ως βοηθός προπονητή και μετά απο μόλις ένα τρίμηνο ήρθε η πρόταση της Νέας Σαλαμίνας ως συνεργάτης του Νίκου Ανδρονίκου τον οποίο ακολούθησε και στην ομάδα της Ένωσις Νέων Παραλιμνίου οπού ανέδειξαν παίκτες όπως ο Δημήτρης Χριστοφή. Ακολούθησε η παρουσία του στην Πάφο και την ΑΕΚ ως συνεργάτης του Σάββα Κωνσταντίνου πριν έρθει το μεγάλο άλμα στην Ομόνοια  οπού συνεργάστηκε με τον Τάκη Λεμονή.

Ακολούθως συνεργάστηκε την ομάδα του Ολυμπιακού Λευκωσίας, η αγάπη του για να δουλεύει με νέους παίκτες και η σκληρή δουλειά επιβραβεύτηκε απο την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου που του έδωσε την ευκαιρία να αναλάβει ς πρώτος προπονητής στην Κ15 της Εθνικής Κύπρου. Στα 6 χρόνια παρουσία του στις μικρές Εθνικές ομάδες της Κύπρου πέρα απο την Κ15 εργάστηκε ως προπονητής τόσο της Κ17 όσο και της Κ19 της Εθνικής Κύπρου. Μετά το πέρας της συνεργασίας του το καλοκαίρι του 2016 ακολούθησε η παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού Λευκωσίας και μέχρι πρόσφατα ήταν στον πάγκο του Εθνικού Άσσιας.

Μάλιστα ο Ρένος Δημητριάδης ήδη έχει πιάσει δουλειά έχοντας συναντήσεις με όλους τους μέχρι πρότινους προπονητές της Ακαδημίας αλλά και αρκετούς υποψηφίους, και  σε συνεργασία με τον Ανέστη Τσετινέ και τους συνεργάτες του έχει ξεκινήσει με πολύ όρεξη για εντυπωσιακές αλλαγές με στόχο την ανοικοδόμηση της Ακαδημίας του ΑΟΞ.

Ήδη η Κ19 μπήκε στο γήπεδο ενώ την Τετάρτη θα ξεκινήσει και η Κ17 του συλλόγου ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα της Ακαδημίας με τον Ρένο Δημητριάδη να θέλει να έχει στενή συνεργασία με τους προπονητές της Ακαδημίας. Άλλωστε άπαντες στον σύλλογο δίνουν μεγάλη έμφαση στην Ακαδημία θέλοντας αυτή να λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα και να γίνει παραγωγική σε όλους τους τομείς.

Share it