Ανέστης Τσετινές: “Δουλεύουμε για να επιστρέψει άμεσα εκεί που ανήκει η Ξάνθη!”

Ο Ανέστης Τσετινές επιστρέφει μετά απο μια δεκαετία στην ομάδα της Ξάνθης, για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας που γίνεται στον σύλλογομε στόχο αρχικά την άμεση επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία αλλά και την οργάνωση και ενίσχυση της σε όλα τα επίπεδα

Και πλέον μετά την έγκριση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος απο την Ε.Ε.Α. παίρνει σάρκα και οστά. Για όλα αυτά αναφέρθηκε και στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στο απογευματινό μαγκαζίνο του Αθλητικού Metropolis της Θεσσαλονίκης και τον Κώστα Πετρωτο.

Αρχικά ο Ανέστης Τσετινές που θα έχει ηγετικό ρόλο στη νέα προσπάθεια τόσο ως Διευθύνων Σύμβουλος όσο και ως Τεχνικός Διευθυντής τόνισε: ” Υπάρχει ενθουσιασμός και χαρά στην πόλη για την αλλαγή που έρχεται, απομένει σε μας να την μετουσιώσουμε σε πραγματικότητα. Κάτι που θα γίνει επίσημα μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και προχωρήσει και η αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου”

Για το πλάνο και αν υπάρχουν σκέψεις τόνισε: “Τα επόμενα βήματα λίγο πολύ είναι προδιαγεγραμμένα τα έχουμε βάλει σε μια σειρά και σιγά σιγά προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να στελεχώσουμε την ομάδα με παίκτες αξιόλογους και ικανούς έτσι ώστε να οδηγήσουμε την ομάδα στην άμεση επιστροφή στην Super League 1, εκεί που ανήκει άλλωστε. Από εκεί και πέρα είναι πάρα πολλά ζητήματα οργανωτικά που πρέπει να διευθετύσουμε και να τρέξουμε που είναι ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας, και για μας θα είναι στο μέλλον το σημαντικότερο. Όπως φυσικά και η αναδιοργάνωση και εξέλιξη των Ακαδημιών της ομάδας οπού δίνουν μεγάλη σημασία

Για το μεταγραφικό πλάνο σημείωσε πως: “Θέλουμε τουλάχιστον 20 έμπειρους παίκτες. Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει 25 συμβόλαια εκ των οποίων τα 23 είναι συμβόλαια νεαρών ποδοσφαιριστών, τους οποίους αυτές τις πρώτες μέρες αξιολογούμε μέσα στις προπονήσεις μαζί με τον προπονητή και το τεχνικό του σταφ. Ενώ παράλληλα ήδη φέρνουμε παίκτες στην ομάδα. Οι κινήσεις που κάνουμε είναι για την Super League 1 γιατί  θέλουμε απο τώρα να  είμαστε έτοιμοι κατά ένα 80% για του χρόνου έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουμε πολλά πράγματα και την επόμενη χρονιά.”

Για να συνεχίσει: “Οι περισσότεροι παίκτες που αποκτούμε είναι παίκτες που θα τους παίρναμε και στην Super League 1, σίγουρα υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις καθώς χάθηκαν 2-3 πολύ δυνατές περιπτώσεις λόγο του υποβιβασμού της ομάδας, αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι κινήσεις μας είναι στοχευμένες για την δημιουργία δυνατής και ανταγωνιστικής ομάδας και για την Super League 1. Έχουμε ένα αρκετά καλό μπάτζετ για την κατηγορία, και μέτριο για τα δεδομένα της Super League 1 καθώς προτιμούμε να πάμε σε ορθολογικά πλαίσια και όχι σε τρελά νούμερα, γιατί ναι μεν ο κ. Παπαδημητρίου έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρχει κατασπατάληση, όλα θα γίνουν με σωστό τρόπο και κατόπιν συνεννοήσεως για να καλύπτονται οι ανάγκες της ομάδας ώστε να μπορέσει να οργανωθεί σωστά σε όλα τα επίπεδα τόσο στην πρώτη ομάδα όσο και στις Ακαδημίες της.”

Για τον ιδιοκτήτη της ομάδας και πότε θα μπορέσει να βρεθεί στην Ελλάδα τόνισε: “Ελπίζουμε σύντομα να έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει και να είναι κοντά μας έτσι ώστε να γνωρίσει απο κοντά την Ξάνθη, να τον γνωρίσουν οι ξανθιώτες και γενικότερα οι Έλληνες φίλαθλοι”

Κλείνοντας ο Ανέστης Τσετινές δήλωσε: “Η Ξάνθη είναι μια μεγάλη ομάδα, απο τις παραδοσιακές δυνάμεις της Super League 1 οπού είναι και η θέση της, και για αυτό θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει εκεί που πρέπει να βρίσκεται.”

Share it