Search

Φ. Ουζουνίδης: “Ο Παπαδημητρίου θέλει την Ξάνθη στην Super League”! Τι ισχύει για Ε.Ε.Α. και Επιτροπή Εφέσεων

Ο Νομικός Εκπρόσωπος του Βασίλη Παπαδημητρίου(Μπίλ Πάπας), Φάνης Ουζουνίδης μίλησε στον FOCUS FM 103,6 για την έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών από την ΕΕΑ και τι μέλλει γενέσθαι απο εδώ και πέρα με την συγκεκριμενη επιτροπή 

Ο κ. Ουζουνίδης μίλησε για τις ενέργειες της Ξάνθης από εδώ και πέρα ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας από την Επιτροπή Εφέσεων, ενώ εξέφρασε την πρόθεση του ιδιοκτήτη της ομάδας να παίξει άμεσα η Ξάνθη στην Super League!

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6 :

Για την θετική έκβαση της έγκρισης της μεταβίβασης των μετοχών: «Είχαμε μια στερεότατη και σίγουρα πρόταση. Μετά την κατάθεση των φακέλων, δεν είχα καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Επικυρώθηκε από την διαδικασία και όλα τα μέλη της ΕΕΑ, άπαντες. Υπήρξε μια πολύ σωστή και εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες. Για το πόθεν έσχες του κ. Παπαδημητρίου, για την χρηματοροή αλλά και για τις μετοχές του κ. Πανόπουλου. Επικυρώθηκε ότι οι μετοχές αυτές ήταν νόμιμα στο κ. Πανόπουλο από την πλευρά της Επιτροπής.

Δεν θα προβώ σε συμπεράσματα, είναι λεπτή η θέση μου. Δεν συμμετείχαμε στην διαδικασία που έτρεξε τους προηγούμενους 10 μήνες, δεν είχα γνώση της δικογραφίας. Αλλά στον χρόνο που πήρα την έγκριση από τον κ .Παπαδημητρίου για την υπόθεση, τότε ήμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα με τις μετοχές. Εισηγήθηκα το ότι μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία αμφιβολία. 

Επιμελήθηκα το σύνολο της διαδικασίας, ήταν δική μου ευθύνη με την συνεργασία των στελεχών της εταιρείας του κ. Παπαδημητρίου. Τα πρώτα που κοιτάξαμε ήταν η ύπαρξη οφειλών και είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν, γιατί αν υπήρχαν δεν θα γινόταν η συμφωνία για την μεταβίβαση των μετοχών. Αν και δεν πρέπει να δημοσιοποιώ στοιχεία, δεν υπάρχει χρέος της Ξάνθης μόνο ένα μικρό ποσό της εποχής του κορονοϊού. Τα έχει ρυθμισμένα όλα ο κ. Πανόπουλος και την Δευτέρα θα κατατεθεί στην ΕΕΑ το νέο μετοχολόγιο.

Επιτρέψτε μου ότι πω να μην θεωρηθεί ως σχολιασμός του κ. Κούγια που είναι και πρόεδρος της Λάρισας. Μπορώ να σας καταθέσω με σαφήνεια τα δεδομένα του νέου μεγαλομετόχου της Ξάνθης. Όταν μιλάμε για ΕΕΑ, γνωρίζετε ότι όλο αυτό που εξελίχθηκε και που σήμερα ανακοινώθηκε με θετικό πρόσημο από πλευράς επιτροπής. Αυτή η επιτροπή έχει υπεραρμοδιότητες. Ελέγχει το σύνολο των οικονομικών δεδομένων μιας μεταβιβάσης και δύναται να ζητήσουν και βοήθεια από το εξωτερικό για να τσεκάρουν το πόσο φερέγγυος είναι ο εκάστοτε επενδυτής.

Ο κ. Παπαδημητρίου δεν θα μπορούσε να κάνει με αδιαφανείς όρους μια αγορά μετοχών. Στο ΓΕ.ΜΗ υπάρχει το αντάλλαγμα της εξαγοράς των μετοχών. Αμφισβητήθηκε η υπαρξη τιμήματος, αλλά το οριστικό τίμημα της αγοράς των μετοχών θα οδηγήσει οριστικού συμφώνου που θα συνταχθεί αύριο, ενώ ήδη υπάρχει υπογεγραμμένο προσύμφωνο. Θα κατατεθεί στην ΕΕΑ, θα αξιολογηθεί, αλλά έχει γίνει προ έλεγχος από την επιτροπή και εξετάστηκε το σύνολο της νομιμότητας των μετοχών και της μεταβιβάσης, αλλά και της χρηματοροής από πλευράς του κ. Παπαδημητρίου. Επικυρώθηκε η νομιμότητα της μεταβιβάσης στο σύνολο της και δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφισβήτηση για αυτό.

Όποιος έχει αμφιβολίες, ας απευθυνθεί στην ΕΕΑ και μπορεί να λέει ότι θέλει. Η μεταβίβαση των μετοχών επικυρώθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο από πλευράς επιτροπής. Θα δείτε τα πλεονεκτήματα αυτού του ανθρώπου, σε σχέση με τον ήδη υπάρχοντα παραγοντισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, δεν χρειάστηκε καν η κατάθεση διευκρινιστικών υπομνημάτων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έθεσα και το ζήτημα να μιλήσουν τα μέλη της ΕΕΑ με τον ίδιο τον κ. Παπαδημητρίου μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά δεν υπήρξε η παραμικρή σκιά και δεν χρειάστηκε να συμβεί αυτό.

Από την σημερινή μέρα που δημοσιοποιήθηκε αυτή η απόφαση, δεν μπορεί να λέει κανείς τίποτα. Έχουμε επικύρωση από μια ανεξάρτητη αρχή, ένα επίσημο όργανο και όλα τα άλλα είναι περιττά. Είναι ξεκάθαρο.

Η τελευταία ενημέρωση που είχα, γιατί στην Αυστραλία είναι άνοιξη, τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου ο κ. Παπαδημητρίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί και να κάνει ο ίδιος τις δηλώσεις για το πώς σκέφτεται για την Ξάνθη. Ήδη γίνονται έργα στο γήπεδο της Ξάνθης και θα δείτε τι δουλειά γίνεται.

Το μόνο βέβαιο για να μιλάμε με δεδομένα, είναι ότι αυτή την στιγμή υφίσταται για τον μήνα Οκτώβριο από την Επιτροπή Εφέσεων η επανεκδίκαση της υπόθεσης της φερόμενης πολυιδιοκτησίας μετά την απόφαση του CAS, που ζήτησε να κρίνει το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και να αξιολογήσει ξανά όλα τα στοιχεία. Εκκρεμεί η σύνθεση της επιτροπής και σε εκείνο τον χρόνο θα εξεταστεί ξανά η υπόθεση, το μοναδικό νέο στοιχείο σε αυτή την εκδίκαση είναι η νέα μετοχική σύνθεση και η επικύρωση της νομιμότητας της μεταβίβασης των μετοχών στον κ. Παπαδημητρίου. Το Σάββατο έχουμε μια σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ και να αποφασίσουμε τις νομικές ενέργειες ενόψει της εκδίκασης της Επιτροπής Εφέσεων. Δεν θέλω να πω τώρα τα μελλούμενα, το Σάββατο θα ληφθούν αποφάσεις και από εβδομάδα με επίσημη ανακοίνωση θα γίνουν όλα γνωστά. Θα δώσουμε το παρών στην Εφέσεων για να εξεταστεί και το νέο στοιχείο που είναι η μεταβίβαση των μετοχών που πήρε και την έγκριση από την ΕΕΑ. Στην σύσκεψη αυτή θα συμμετάσχει με τηλεδιάσκεψη και ο κ. Παπαδημητρίου και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το ζήτημα αυτό.

Share it