Search

Η απάντηση της Δόξα Σταυρούπολης στα περί “ρατσιστικών” και το κάλεσμα στην ΑΕ Ξάνθης!

Την δική της θέση στα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την ΑΕ Ξάνθης και τις καταγγελίες της τελευταίας για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι της(δείτε ΕΔΩ), έδωσε η Δόξα Σταυρούπολης.

Μάλιστα απάντηση και στην παράκληση της ΑΕΞ “Σταματήστε πια και παίξτε μπάλα” με την φράση “Ας παίξουμε μπάλα! #saynotoracism” ενώ παράλληλα κάλεσε την ΑΕ Ξάνθης σε φιλικό αγώνα για να αποδείξουν οι δύο ομάδες πως δεν έχουν κάτι να χωρίσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δόξας αναφέρει:

Οι μεγαλύτερες κατακτήσεις του Α.Μ.Σ. Δόξα Σταυρούπολης τα τελευταία χρόνια είναι πως αποτελείται από κορμό νεαρών παιχτών, διαθέτει Ακαδημία, με εγκαταστάσεις και γήπεδο σε άριστο επίπεδο. Αυτό το πρότυπο λειτουργίας δεν συναντάται εύκολα σε απομακρυσμένες περιοχές του ορεινού όγκου του νομού Ξάνθης με τόσα προβλήματα καθημερινότητας.

Την προηγούμενη χρονιά που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας, η ομάδα μας κατέκτησε την 3η θέση της Β’ Κατηγορίας. Άξια πρωταθλήτρια της κατηγορίας αναδείχτηκε η ομάδα της Α.Ε. Ξάνθης. Η περσινή μεταξύ μας αναμέτρηση στην έδρα μας δεν είχε ούτε νικητή (0-0) ούτε και κάποια «ρατσιστική επίθεση». Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν οι ίδιοι άνθρωποι.

Στον πρόσφατο αγώνα η Δόξα Σταυρούπολης, αν και σε μικρότερη πλέον κατηγορία, αναδείχθηκε δίκαια νικήτρια. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης η Α.Ε. Ξάνθης θεώρησε ότι αδικήθηκε από αποφάσεις διαιτητών και αυτό είναι δικαίωμα της να το πιστεύει. Το να θεωρεί όμως ότι αδικήθηκε εσκεμμένα προκαλώντας τεχνητή ένταση και ανακαλύπτοντας «ρατσιστική επίθεση» από ανθρώπους που τους φιλοξένησαν και θα συνεχίσουν να τους φιλοξενούν άψογα αποτελεί θράσος και προκαλεί ερωτηματικά.

Καταδικάζουμε και εμείς όχι μόνο οποιοδήποτε ρατσιστικό φαινόμενο αλλά και οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα πράξεων εκτός των γραμμών του γηπέδου που επίσης δυσφημεί το άθλημα. Η Δόξα Σταυρούπολης ουδέποτε προκάλεσε με τέτοιου είδους συμπεριφορές στις τόσες δεκαετίες παρουσίας της και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σπιλώσει το όνομα της.

Για την απόδειξη των ανωτέρω καλούμε την Α.Ε. Ξάνθης σε φιλικό αγώνα στην έδρα μας επιβεβαιώνοντας ότι δύο αθλητικές ομάδες είναι αντίπαλες μόνο στα 90 λεπτά ενός αγώνα και μόνο εντός γηπέδου. Η πρόσκληση αφορά τόσο την Ε.Π.Σ. Ξάνθης όσο και την Εισαγγελία Ξάνθης, όπως προτείνει η Αθλητική Ένωση.

Ας παίξουμε μπάλα!

#saynotoracism

Share it