Search

Πρώτο τρίποντο στο Nations League για την Εθνική με διπλό στο Κόσοβο!

Με δύο γκολ στις αρχές των ημιχρόνων, με τον Λημνιό μόλις στο 2΄ και τον Σιόβα στο 51΄, η Εθνική “πέρασε” με 2-1 από την Πρίστινα και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο νέο Nations league. Ο Μπερνάρ Μπερίσα στο 82΄ το γκολ των γηπεδούχων.

Μετά την ισοπαλία με την Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα η Εθνική πήγε στο Κόσοβο θέλοντας τη νίκη για να μην μείνει πίσω στην διεκδίκηση της πρώτης θέση τους ομίλου στο Nations League. Μια νίκη που έστω και πιο δύσκολα από όσο αρχικά φαινόταν ήρθε.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική ομάδα, καθώς μόλις στο 2′ κατάφερε να προηγηθεί. Οι παίκτες μας έκλεψαν στην μεσαία γραμμή, έφυγαν στην κόντρα, ο Κουλούρης άνοιξε στον Λημνιό μετά την πάσα που πήρε από τον Φορτούνη και ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ με διπλή προσπάθεια κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Ελλάδα βρήκε ένα γρήγορο γκολ για το 2-0. Ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα και ο Σιόβας που είχε περάσει στο ματς αντί του Σταφυλλίδη με υπέροχη τρόπο κατέβασε τη μπάλα, γύρισε και σκόραρε, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την Εθνική Ελλάδας.

Η ομάδα του Φαν Σιπ κρατούσε την μπάλα στα πόδια της, έπαιζε με τον χρόνο και χρειάστηκε ένα λάθος της για να χαρίσει ελπίδες στην αντίπαλό της. Ο Μπάρκας απομάκρυνε σε σέντρα πάνω στον Μπερίσα που με δυνατό σουτ μείωσε στο 81′. Το Κόσοβο πάλεψε για την ισοφάριση αλλά αυτή δεν ήρθε με την Ελλάδα να κρατά την πολύτιμη νίκη

Στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου της League C, η Σλοβενία επικράτησε 1-0 της Μολδαβίας με γκολ του Μπόχαρ.

Κόσοβο: Ουικάνι, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα (58΄ Ρασκάι), Β. Μπερίσα, Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (55΄ Χασάνι), Ζενέλι (Μπ. Μπερίσα), Σελίνα, Νουχίου.

Ελλάδα: Μπάρκας, Γιαννούλης, Σταφυλίδης (40΄ Σιόβας), Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης (60΄ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας, Κουλούρης (83΄ Μάνταλος).

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 4

2. Σλοβενία 4

3. Μολδαβία 1

4. Κόσοβο 1

Η επόμενη (3η) αγωνιστική 11/10 

Ελλάδα-Μολδαβία

Κόσοβο-Σλοβενία

Share it