Search

Έφτασε Ελλάδα μαζί με την “αράχνη” ο Πόποβιτς και αναλαμβάνουν αμέσως δράση!

Στην Ελλάδα και την Ξάνθη βρίσκεται απο το βράδυ της Παρασκευής ο νέος προπονητής της Ξάνθης Τονι Πόποβιτς μαζί με έναν παλιό γνώριμο των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο λόγος για την “αράχνη” όπως ήταν το παρατσούκλι του όταν αγωνιζόταν, Ζέλικο Κάλατς με τον Αυστραλοκροάτη προπονητή πλέον να έρχεται στην Ελλάδα μαζί με τον Πόποβιτς και να αναλαμβάνει διπλό ρόλο τοσο ως άμεσο συνεργάτη του όσο και ως προπονητής τερματοφυλάκων μαζί με τον Αλέκο Μαλαδένη.

Zeljko Kalac - WikipediaΟ Κάλατς με τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, έχοντας αγωνιστεί σε Λέστερ, Ρόντα, Περούτζια και Μίλαν(μέτρησε 38 συμμετοχές σε 4 χρόνια παρουσίας) προτού το 2009 αγωνιστεί στην Καβάλα και εν συνεχεία επιστρέψει στην Αυστραλία για να κλείσει την καριέρα του στην Σίντνεϊ απ’ όπου κιόλας την ξεκίνησε.

Μάλιστα απο το 2011, όταν και κρέμασε τα γάντια του, έως και το 2015 έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική ως προπονητής τερματοφυλάκων, πόστο που διατήρησε και στην Western Sydney Wanderers όπου και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον συμπατριώτη του Πόποβιτς, τον οποίο και ακολούθησε το 2017 στην Καραμπούκσπορ.  Μετά την αποχώρηση τους απο την Τουρκία μετά απο 3 χρόνια συνεργασίας τους οι δρόμο τους χωρίστηκαν, με τον Πόποβιτς να αναλαμβάνει την Περθ Γκλόρι ενώ ο Κάλατς πήγε στην ομάδα της Μελβούρνης. Όλα αυτα τα χρόνια δουλεύε κυρίως ως προπονητής τερματοφυλάκων εκτός απο πέρσι που είχε χρέη πρώτου προπονητή στην Syndey United.

Ομως η ευκαιρία του Πόποβιτς να βρεθεί ξανά στην Ευρώπη για χάρη της Ξάνθης φέρνει την δυνατότητα και στον Κάλατς, άλλωστε οι δυο τους πέρα απο καλές προσωπικές σχέσεις είχαν και εξαιρετική συνεργασία και έτσι μετά απο δύο χρόνια οι δύο Αυστραλοκροάτες θα συνεργαστούν ξανά.

Αμφότεροι όπως και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ θα έχουν συναντήσεις και συζητήσεις με τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, Ανέστη Τσετινέ όπως και τα υπόλοιπα μέλη του τιμ ενόψει της ανεπίσημης πρώτης προπόνησης που θα γίνει την Δευτέρα(7/9)

Share it