Search

Κατέθεσε σαν μάρτυρας υπέρ Μαρινάκη στην υπόθεση της “συμμορίας” ο Βασίλης Τοροσίδης!

Με την κατάθεση του Βασίλη Τοροσίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίστηκε την Πέμπτη (3/9) στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ποινική δίκη των 28 προσώπων που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση.

Όπως σημειώνει το sport-fm ο Θρακιώτης ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε κυρίως για τα όσα έγιναν στην περίφημη αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τη Βέροια (3-0) τον Γενάρη του 2013 σε σχέση με την κατάθεση του Νίκου Γεωργέα, και υποστήριξε πως ουδεμία συνομιλία υπήρξε εντός του αγωνιστικού μεταξύ Γεωργέα και οποιουδήποτε άλλου παίκτη του Ολυμπιακού, πριν από την έναρξη του β’ ημιχρόνου.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Θόδωρου Κουρίδη, κατέθεσε το πρώην στέλεχος της ομοσπονδίας, Χρήστος Υφαντής, που απομακρύνθηκε από το Πάρκο Γουδί το 2017.

Μεταξύ άλλων ο ξανιώτης αμυντικός του Ολυμπιακού, είπε:

«Υπήρξε πρόεδρος της ΚΕΔ που έπαιρνε σπίτι του και έφτιαχνε μόνος του τους πίνακες στο παρελθόν. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος τρόπος. Παλιότερα μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔ έφτιαχνε τους πίνακες. Αν είχε κάποιος αντίρρηση, έλεγε να δούμε την περίπτωση αυτή, μήπως δεν έχει τα προσόντα και πάνω στον πίνακα καταχωρείται η αντίρρηση. Περισσότερο προφορική συζήτηση γινόταν όπου υπήρχαν διαφωνίες. Ήταν μια πάγια διαδικασία.

Το 2012 οι πίνακες διαιτησίας συντάχθηκαν με νόμιμο τρόπο όπως τις προηγούμενες και επόμενες χρόνιες. Ο Βασάρας ίσως είχε κάποιες διαφωνίες στο διαδικαστικό μέρος, αλλά 5-6 μέρες μετά υπέγραψε κανονικά τους πίνακες. Δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση επί της ουσίας για πρόσωπα».

Να σημειωθεί, πως ο πρώην αρχιδιαιτητής Χιού Ντάλας που είχε κληθεί από το δικαστήριο ως μάρτυρας, δεν θα προσέλθει από τη Σκωτία να καταθέσει, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στη χώρα του. Θα ληφθούν συνεπώς υπ’ όψιν, οι αρχικές του καταθέσεις σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Η δική συνεχίζεται την επόμενη Πέμπτη (10/9).

Share it