Search

Αποχαιρέτησε την Πέρθ Glory και ταξιδεύει για το Ευρωπαϊκό βήμα μέσω Ξάνθης ο Τόνι Πόποβιτς!

Με ανακοίνωση της η Περθ Γκλόρι ανακοίνωσε την απόφαση του μέχρι πρότινος προπονητή της Τόνι Πόποβιτς να αποχωρήσει για την μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης, όπως χαρακτηρίζουν.

Ο 47χρονος πρώην “Socceroo” εντάχθηκε στο Glory το 2018 και καθοδήγησε τον σύλλογο στην πρώτη του Hyundai A-League Premiership και τον δεύτερο μεγάλο τελικό στην πρώτη του σεζόν ενώ φέτος την οδήγησε μέχρι το Final 4.

Στις δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της Glory ο Τόνι Πόποβιτς τόνισε: “Θα ήθελα απλώς να ευχαριστήσω τους παίκτες, το προσωπικό, τα μέλη και τους οπαδούς και όλους όσους ασχολούνται με το σύλλογο, καθώς και τον ιδιοκτήτη, Tony Sage, που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέχω στον σύλλογο. Είχα δύο υπέροχα δύο χρόνια, κερδίζοντας το Premiers ‘Plate να είναι ένα φανταστικό αποκορύφωμα, μαζί με το να παίζω μπροστά σε ένα εξαντλημένο πλήθος στο Optus Stadium στο Grand Final και να είμαι μέρος της πρώτης εισόδου του συλλόγου στο AFC Champions League . Στη συνέχεια, στη δεύτερη σεζόν μας, περνώντας από μια δύσκολη κατάσταση COVID και είναι ένα παιχνίδι μακριά από ένα άλλο Grand Final. Έχω απολαύσει πραγματικά το χρόνο μου στο Περθ, δουλεύοντας με υπέροχους ανθρώπους και ζούσα στην πόλη. Υπάρχουν υπέροχοι παίκτες στην ομάδα και ήταν μεγάλη χαρά να τους παρακολουθώ να παίζουν και να μεγαλώνουν τόσο ως παίκτες όσο και ως νεαροί άνδρες κατά τη διάρκεια της περιόδου μου εκεί. Το πρότυπο έχει οριστεί για τη Glory να είναι μια σταθερά επιτυχημένη λέσχη που έχει προκαλέσει διακρίσεις για δύο συνεχόμενες σεζόν και είμαι βέβαιος ότι οι παίκτες και το προσωπικό μπορούν τώρα να αξιοποιήσουν αυτό και να διατηρήσουν αυτή τη συνέπεια στα επόμενα χρόνια.”

Για να αναφερθεί στην ευκαιρία να δουλέψει ξανά στην Ευρώπη λέγοντας: “Έχω έρθει τώρα μια ευκαιρία να συνεχίσω στην Ευρώπη, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους που έκανα το χρόνο μου στο Περθ τόσο ευχάριστο. Εύχομαι στο σύλλογο όλα τα καλύτερα και είναι σίγουρα σε καλά χέρια.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Glory Tony Pignata αναγνώρισε τη συμβολή του Popovic και δήλωσε ότι φεύγει με τις καλύτερες ευχές του συλλόγου. Ενώ αυτά τα συναισθήματα επαναλήφθηκαν και από τον διευθυντή ποδοσφαίρου της Glory, Jacob Burns αλλά και του ιδιοκτήτη της ομάδας Tony Sage. Με τα λόγια που συνοδεύουν τον Αυστραλό προπονητή στο ταξίδι του για την Ξάνθη να είναι άκρως κολακευτικά απ’ όλους όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του.

Κομβικό ρόλο για την απόφαση του Πόποβιτς να μετακομίσει στην Ξάνθη, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας, αποτελεί ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας Βασίλης Παπαδημητρίου(Bill Papas). Με τον Πόποβιτς μάλιστα οπως πληροφορείται το SA να αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να βρεθεί στην Ξάνθη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας αλλα και να πιάσει αμέσως δουλειά. Στο πλευρό του ως γνωστόν θα είναι ένας επίσης εξαιρετικά ανερχόμενος προπονητής απο την Αυστραλία(δείτε ΕΔΩ)

Ο 47χρονος Κροατικής καταγωγής Αυστραλός προπονητής ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στην  Sydney FC, στην οποία είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, για να ακολουθήσει το μεγάλο άλμα στην Αγγλία και την Κρίσταλ Πάλας  ως βοηθός του Dougie Freedman. Τον Μάη του 2011 επέστρεψε στην Αυστραλία για να αναλάβει πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής στην  Western Sydney της οποίας τον πάγκο έμεινε μέχρι το 2017 κατακτώντας μάλιστα και το Ασιατικό Champions League(!) το 2014. Όντας απο τους πλέον ανερχόμενους προπονητές όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και όλη την Ασία ο Πόποβιτς είχε αρκετές προτάσεις με τον ίδιο να επιλέγει να επιστρέψει στην Ευρώπη για να κάτσει στον πάγκο της Τουρκικής Καραμπούκσπορ, απο τον πάγκο της οποίας αποχώρησε μετά απο 11 ματς. Για να επιστρέψει στην Αυστραλία για την Perth Glory και μετά απο 2 χρόνια για να κάνει ξανά το βήμα για την Ευρώπη, ευελπιστώντας πως η Ξάνθη θα είναι η μεγάλη ευκαιρία για αυτόν να πετύχει σπουδαία πράγματα.

 

Share it