Search

Με μεγάλη πλειοψηφία οριστικά στις 9 Οκτωβρίου οι εκλογές της ΕΠΟ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σχεδόν ομόφωνα(με ψήφους 16-1) έριξε… άκυρο στον Λευτέρη Αυγενάκη. Έτσι επανεπιβεβαίωσε την παλαιότερη απόφαση της για εκλογές στην ΕΠΟ στις 9 Οκτωβρίου 2020 όπως δηλαδή έχει ήδη ορίσει εξ’ αρχής.

Αυτή η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ το απόγευμα της Δευτέρας (31/8) έρχεται ως «απάντηση» στη συνάντηση που προηγήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας μεταξύ Αυγενάκη – Γραμμένου. Εκτός από τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη, που ψήφισε αρνητικά, με 16 ψήφους αποφασίστηκε οι εκλογές να γίνουν στις 9 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι με πρόσφατη επιστολή τους οι διεθνείς συνομοσπονδίες είχαν ζητήσει από την ΕΠΟ να συζητήσει και να λύσει το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, καθώς ελλοχεύει πάντα και ο κίνδυνος του Grexit. Όπως και να ‘χει, η Ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω. Παράλληλα, οι εκλογές θα γίνουν με το ισχύον σύστημα της ψήφου των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και όχι με διευρυμένο εκλογικό σώμα, όπως είναι και η βούληση του υφυπουργείου αθλητισμού.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι πως η ολιστική μελέτη από FIFA-UEFA θα έρθει στην Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 9 Οκτωβρίου δεν θα έχει προλάβει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, ούτε να έχει εναρμονίσει η ΕΠΟ το καταστατικό της με τις “επιταγές” των διεθνών συνομοσπονδιών.

Share it