Search

Ο “βρώμικος πόλεμος”, ο αστερίσκος για ΑΟΞ και οι…εσωτερικές τρικλοποδιές που πρέπει να λάβουν τέλος!

Εβδομάδα εξελίξεων για την Ξάνθη που έχει στραμμένο το βλέμμα της σε όλα τα μέτωπα. Από Λίγκα, ΕΠΟ και Διαιτητικό μέχρι σε ΕΕΑ και…Κυβερνητικές αίθουσες! Ο ΑΟΞ μετά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε με αφαιρέσεις βαθμών και “εγκλήματα” της διοίκησης της ομάδας έφτασε στον υποβιβασμό μετά από 31 χρόνια, ωστόσο υπάρχει ένας αστερίσκος!

Βλέπετε όσο δεν κλείνει οριστικά το ζήτημα αναδιάρθρωσης (ξέρω σας έχει κουράσει αυτή η ιστορία όπως όλους μας) και όσο δεν μπορούν οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου να βγάλουν άκρη με τις κατηγορίες και πως θα ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα, τόσο η Ξάνθη δικαιολογημένα ελπίζει σε ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Και ειδικά όταν έχει όλο το δίκιο με το μέρος της καθώς ουδέποτε καταδικάστηκε για πολυιδιοκτησία και παρότι υπάρχει εκκρεμοδικία η Super League προχώρησε σε επικύρωση (!) της βαθμολογίας, ενώ και η ΕΠΟ έδειξε ανίκανη να μπορέσει να πράξει το αυτονόητο φοβούμενη τις αντιδράσεις των κακομαθημένων “μεγάλων” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Άλλωστε όσα έγιναν φέτος για να φτάσει η Ξάνθη στον υποβιβασμό μετά από 31 χρόνια δεν θα το σκέφτονταν ούτε οι καλύτεροι σκηνοθέτες του κόσμου, καθώς ξεπερνά εν πολλοίς και τις καλύτερες σειρές. Με τρομερά πράγματα, αποφάσεις δικαστηρίων που προκαλούν τουλάχιστον…απορία, πιέσεις σε όλα τα μέτωπα και μεγάλα λάθη από πλευράς Πανόπουλου που δεν προσέφυγε στο CAS, είδε την ομάδα να τιμωρείται με -5 για αστείο λόγο ενώ και στο αγωνιστικό με τις λύσεις όλων των συμβολαίων, πιστεύοντας ίσως σε κάποιες διαρροές για αναδιάρθρωση, έφερε την Ξάνθη… προ τετελεσμένου αναγκάζοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές να σηκώσουν το βάρος.

Σε όλα τα λάθη του μεγαλομετόχου του ΑΟΞ που συνεχώς τονίζει οτι βαρέθηκε και θέλει να φύγει, προς έκπληξη όλων παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα “περίεργες” διαρροές σε μέσα ιδιοκτησίας Μαρινάκη (!) περί δεύτερων σκέψεων, κωλυσιεργίας, επικαλούμενοι μάλιστα και πηγές απο την…Ξάνθη! Δεν θέλω να πιστέψω ότι όντως μπορεί να υπάρχουν παράγοντες της πόλης  πόσο μάλλον της ΠΑΕ και άνθρωποι του Πανόπουλου που θέλουν να βάλουν…τρικλοποδιά και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αλλαγή που έρχεται.

Ακόμα και τα σενάρια με την ΕΕΑ να παίζει ξανά ρόλο στον “βρώμικο πόλεμο” κατά του ΑΟΞ, μοιάζουν εκτός πραγματικότητας καθώς ο φάκελος που έχει κατατεθεί είναι πληρέστατος και οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι τουλάχιστον…περίεργη για να μην πούμε τίποτα χειρότερο για μια Επιτροπή που καλείται να διαψεύσει όσους την θεωρούν “στημένη” πράττοντας το αυτονόητο και αυτό που τόνισε με κάθε τρόπο και ο Νομικός εκπρόσωπος του Βασίλη Παπαδημητρίου, δηλαδή ελέγχοντας τον φάκελο του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία να ανάψει το “πράσινο φως” για να ολοκληρωθεί οριστικά η αλλαγή ιδιοκτησίας. Πράγμα που πιστεύουμε ότι θα κάνει, έτσι ώστε να συμβάλει στον μη αφανισμό της Ξάνθης.

Και έτσι οριστικά ο “κουρασμένος” τόσα χρόνια Πανόπουλος, όπως επαναλαμβάνει συνεχώς ο ίδιος, να αποχωρήσει  απο το ποδόσφαιρο και ένας νέος άνθρωπος με όρεξη και κίνητρο να αποκτήσει την ομάδα και να δώσει ξανά όραμα στον κόσμο της Ξάνθης. Οπότε περιμένω και απο τον ίδιο Πανόπουλο να ψάξει ένα καλύτερο φινάλε γιατί κακά τα ψέματα είναι αμαρτία για τον ίδιο μετά απο τόσα χρόνια προσφοράς να φύγει με έναν τόσο αρνητικό τρόπο καθώς δεν είναι τόσο ο υποβιβασμός αλλά ο τρόπος που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη οργή στον κόσμο της ομάδας και της πόλης.

Όσον αφορά την Κυβέρνηση θεωρώ πως επιτέλους πρέπει να τεθεί επί τάπητος η πρόταση Γεραπετρίτη, αφήνοντας στην άκρη πιέσεις και πολιτικά συμφέροντα βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας αλλά και το ΔΙΚΑΙΟ, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική απο την μια να θες να σταματήσουν επιτέλους τα δικαστικά και να επέλθει ηρεμία αλλά απο την άλλη να τιμωρείς μια ομάδα με την προσφορά της Ξάνθης χωρίς κανέναν απολύτως ουσιαστικό λόγο, επειδή το θέλουν κάποιοι. Γιατί είναι τουλάχιστον αστεία η απάντηση “κυνηγήστε τους στα δικαστήρια” όταν μετά την ΚΑΝΟΝΙΚΗ δίκη της Επιτροπής Εφέσεων έρθει η πλήρης δικαίωση και πέσει σαν “χάρτινος πύργος” το παραμύθι της πολυιδιοκτησίας.

Βγάλτε για λίγο οι οπαδοί συγκεκριμένων ομάδων τα οπαδικά γυαλιά σας και αντιληφθείτε οτι η Ξάνθη δεν έπεσε αγωνιστικά αλλά την ΕΡΙΞΑΝ (με ευθύνες και…εντός των τειχών φυσικά) με αδιανόητες αφαιρέσεις βαθμών, το -5 ακόμα ουδείς έχει αντιληφθεί πως γίνεται το Διοικητικό (ένα κανονικό δικαστήριο δηλαδή) να σε δικαιώνει αλλά η ΕΠΟ, η ΕΕΑ και η Λίγκα όχι… Για να μην πω για το -7 και το πως ήρθε αυτό…

Σε όλα αυτά ο Βασίλης Παπαδημητρίου (ευτυχώς μακριά απ’ όλα αυτά) και οι συνεργάτες του προσπαθούν να τρέξουν αγωνιστικά και οργανωτικά ζητήματα ώστε όταν με το καλό μέσα στην εβδομάδα έρθει η έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να είναι όλα έτοιμα για να “τρέξει” η ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Share it

Μία Απάντηση

  1. Αν δεν οριστικοποιηθεί και με κάθε επισημότητα η αλλαγή ιδοκτησίας,όλα είναι υποθέσεις εργασίας!Η ομάδα είναι στον αέρα για τον καθένα που θα δει με ψύχραιμη ματιά τα γεγονότα!Δεν μπορεί να λειτουργήσει νωρίτερα από τις 4 Σεπτεμβρίου κι αυτό είναι ουσιαστικά μια δαμόκλειος σπάθη που κρέμεται.Οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές στο μεταγραφικό παζάρι,ολοένα και θα λιγοστεύουν,ακόμα και για τη χαμηλότερη κατηγορία.Τώρα για το ξήλωμα του ρόστερ ακόμα κι αν δεν είχε γίνει το μπαράζ στερείται ποδοσφαιρικής λογικής.Το βασικότερο ζητούμενο είναι η ομοιογένεια.Κι η ομάδα ανεξάρτητα κατηγορίας θα κάνει ριζικό λίφτινγκ!Δεν είμαι αισιόδοξος όσο συνεχίζουμε στην αβεβαιότητα!