Search

Ολοκληρώθηκε το έγκλημα κατά του ΑΟΞ! Υποβιβασμός μετά απο 31 χρόνια παρουσίας στην Α’ Εθνική!!!

Μετά απο 31 συναπτά έτη τα “εγκλήματα” του Χρήστου Πανόπουλου και της διοίκησης της ΠΑΕ Ξάνθη μαζί με τον αδιανόητο και ανηλεή πόλεμο που δέχεται όλο αυτό το διάστημα η ομάδα απο το βρώμικο κατεστημένο του Ελληνικού ποδοσφαίρου που μαζί με Λίγκα, ΕΠΟ και την ίδια την Κυβέρνηση συνυπέγραψαν τον υποβιβασμό της Ξάνθης.

Τα πιτσιρίκια του ΑΟΞ που είδαν απο το πουθενά να πέφτει όλο το “βάρος” πάνω τους για να παλέψουν στα μπαράζ, μετά απο αδιανόητες κινήσεις και επιλογές Πανόπουλου, και αυτό το βάρος μεγάλωσε μετά την ήττα στα Πηγάδια πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα με 3-1 στην Ριζούπολη και έτσι ο Απόλλων Σμύρνης ανεβαίνει στην Α’ Εθνική και η Ξάνθη μετά απο 32 χρόνια θα αγωνιστεί στην Β’ Εθνική, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Αν και οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου μπήκαν με διάθεση στο ματς στο 12′ δόθηκε πέναλτι για μαρκάρισμα του Λεωντσάκου στον Καραγκούνη, παράβαση που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεντινέλι και όπως και στο ματς της Ξάνθης έδωσε προβάδισμα απο τα 11μέτρα στην ομάδα του. Παρά την προσπάθεια για αντίδραση στο 28′ “τελείωσαν” τις ελπίδες της Ξάνθης όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη(!) ο Αδαμίδης για τράβηγμα εκτός περιοχής. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας που σε μια ανύποπτη φάση στο 34′ έκανε δύο τα τέρματα του με αυτογκόλ του Τενεκέ που προσπάθησε να διώξει την σέντρα Ιωαννίδη με την μπάλα όμως να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος και έχοντας την ψυχολογία και το σαφές προβάδισμα ο Απόλλωνας έκανε τρία τα τέρματα του με τον Μπεντινέλι στο 57′ . Στο 61′  και ενώ είχε ήδη “καθαρίσει την μπουγάδα” ο Σιδηρόπουλος έβγαλε νέα απευθείας κόκκινη αυτή την φορά στον Λαγό φέρνοντας ξανά αριθμητική ισορροπία στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα το ματς άνοιξε με εκατέρωθεν στιγμές και τον Αναγνωστόπουλο να σταματά δύο φορές τον Φασίδη και απο μια σε προσπάθειες των Τσιλιγγίρη και Μανίσογλου. Η πίεση της Ξάνθης έφερε αποτέλεσμα στο 83′ με τον Φασίδη να εκτελεί εύστοχα απο το σημείο του πέναλτι για να μειώσει σε 3-1, μετά απο παράβαση του Αναγνωστόπουλου. Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος με το 3-1 να σφραγίζει το φινάλε μιας καταστροφικής σεζόν που ωστόσο στο φινάλε της φαίνεται πως υπάρχει “φως στο τούνελ” με άνθρωπο του υποψήφιου ιδιοκτήτη του ΑΟΞ, Βασίλη Παπαδημητρίου να δίνει το παρών στο γήπεδο θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των πιτσιρικάδων της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παρών στο γήπεδο έδωσε και ο Χρήστος Πανόπουλος! Που παρότι εδώ και χρόνια ήταν απόμακρος στην ομάδα στα δύο ματς του μπαράζ πιθανών έχοντας και τύψεις έδωσε το παρών και στα δύο ματς.

Απόλλων Σμύρνης(Μπ. Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Τσαμπούρης, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης(46′ Πατράλης), Μπλάζιτς(78′ Μπλάζιτς), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ν. Καραγεωργίου): Μπέντο, Τσιτσεκίδης(77′ Αλή Ερτουρούλ), Τενεκές, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Αδαμίδης, Ισαακίδης(46′ Αραμπατζής), Φασίδης, Τσιπούρας(46′ Τσιλιγγίρης), Κοτόπουλος(78′ Παπαδόπουλος), Φάκης(58′ Μανίσογλου)

Share it