Search

Το “διαμάντι” της Αυστραλίας και εκ των κορυφαίων στην ανάδειξη παικτών έρχεται στην Ξάνθη!

Είναι σαφές πως με τον Μπίλ Πάπας(Βασίλη Παπαδημητρίου) στην ιδιοκτησία και τους συνεταίρους του να παίζουν καθοριστικό ρόλο, όπως φυσικά και τον Ανέστη Τσετινέ σε ρόλο Διευθύνοντα Συμβούλου και Τεχνικού Διευθυντή θα δούμε ριζικές αλλαγές στον ΑΟΞ, αλλαγές που θα μπορέσουν μακροπρόθεσμα να αλλάξουν επίπεδο τον σύλλογο.

Μια απο αυτές τις κινήσεις που δείχνουν μάλιστα και αυτή την τάση είναι η πρόσληψη και έναρξη συνεργασίας με τον Ελληνοαυστραλό προπονητή Άρθουρ Ντάιλς(Arthur Diles). Ο 38χρονος προπονητής είναι γεννημένος στο Σίδνεϊ, με γονείς που κατάγονται απο την Πύλο και το Κιάτο και είναι πατέρας δύο δίδυμων του Λούκας και του Γιώργου.

Η καριέρα του Ντάιλς ως ποδοσφαιριστής σημαδεύτηκε απο την παρουσία του σε τρεις διαφορετικές περιόδους στην Sydney Olympic, ομάδα της Ελληνικής ομογένειας στην οποία απο το 2016 στον Προεδρικό θώκο βρίσκεται ο νέος ιδιοκτήτης του ΑΟΞ, ενώ πέρα απο την παρουσία του εκεί αγωνίστηκε και στην Ευρώπη με την φανέλα των Μαλίν στο Βέλγιο και της Κρόουλι στην Αγγλία.

Απο το 2010 ασχολήθηκε την προπονητική ως προπονητής και τεχνικός διευθυντής στην Ακαδημία της ΑΕΚ στην Αυστραλία για να ακολουθήσει η παρουσία του στην ομάδα του Σίδνεϊ οπού ανέλαβε την Κ14 του συλλόγου με την οποία κατέκτησε και τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής το 2013. Απο το 2013 έως το 2015 ανέλαβε Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία της Ολύμπικ Σίδνεϊ με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενώ συνέβαλε στην απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου που είναι και μια απο τις μεγαλύτερες στην ιστορία του συλλόγου.

Μετά την εντυπωσιακή παρουσία στην Ολύμπικη ήρθε η πρόταση της Western Sydney Wanderers FC στην οποία εργάστηκε απο το 2015 και μέχρι πρόσφατα κατακτώντας το πρωτάθλημα Κ18, Κ20 αλλά και το πρωτάθλημα Foxtel Y-League ως πρώτος προπονητής, ενώ κατά την παρουσία του στον πάγκο της Ακαδημίας πάνω απο 30 ποδοσφαιριστές προωθήθηκαν στην πρώτη  ομάδα. Παράλληλα απο  το 2018 ανέλαβε και βοηθός προπονητή στην Ανδρική ομάδα αρχικά με τον Τόνι Πόποβιτς για την συνεργασία με τον οποίο έχει να λέει τα καλύτερα, για αυτό άλλωστε και θα συνεργαστούν ξανά στην Ξάνθη με τον Ντάιλς να είναι ο άμεσος συνεργάτης του Αυστραλοκροάτη τεχνικού.

Ένα απο τα κύρια χαρακτηριστικά του Ντάιλς είναι η σκληρή δουλειά και οι γνώσεις του σε αυτό που κάνει, για τις οποίες μάλιστα δεν σταματά ποτέ να επεκτείνει παρακολουθώντας συχνά σεμινάρια με την Ρεάλ Μαδρίτης μάλιστα να τον συμπεριλαμβάνει στο πρότζεκτ της “Real Madrid Foundation Australia” με τον Ελληνοαυστραλο τεχνικό να παραδίδει αρκετά σεμινάρια και να ηγείται δοκιμαστικών και εκπαιδευτικών προπονήσεων στην Αυστραλία και όχι μόνο, πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα για τα σεμινάρια στην Σαντορίνη.

Μάλιστα για τον Άρθουρ Ντάιλς έγραψε πρόσφατα η greekherald τον χαρακτήρισε ως “ένα ποδοσφαιρικό διμάντι” και τον καλύτερο προπονητή για Νέους παίκτες στην Αυστραλία ενώ το ftbl τον χαρακτήρισε ως τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο και επιτυχημένο προπονητή Ακαδημιών στην Αυστραλία

Αν μη τι άλλο και τα σχόλια που μπορεί να διαβάσει κανείς τόσο απο την πρώην ομάδα του αλλά και απο ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του όπως και παίκτες που πέρασαν απο τα χέρια του είναι άκρως κολακευτικά, και αν μη τι άλλο δείχνει γιατί ο Μπίλ Πάπας και οι συνεργάτες του επέλεξαν να φέρουν τον Άρθουρ Ντάιλς ως άμεσο συνεργάτη του νέου προπονητή της ομάδας.

Share it