Search

Ο Νομικός εκπρόσωπος του Βασίλη Παπαδημητρίου μιλά για την αγορά της ΠΑΕ, την ΕΕΑ και τι ισχύει για γήπεδο και προπονητικό!

Τον κ. Φάνη Ουζουνίδη, νομικό εκπρόσωπο του υποψήφιου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη Βασίλη Παπαδημητρίου, φιλοξένησε σήμερα Παρασκευή(28 Αυγούστου),  στον “Αθλητικό Παλμό”, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Ο κ. Ουζουνίδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ακόμη και μέσα στην μέρα, είναι πιθανό να πάρει το «ΟΚ» από την ΕΕΑ, που επί της ουσίας θα κλείσει το κεφάλαιο αλλαγής ιδιοκτησίας στον ΑΟΞ!

Μέσα από τις δηλώσεις του ο κ. Φάνης Ουζουνίδης μεγάλωσε τις προσδοκίες για τη νέα μέρα της Ξανθιώτικης ομάδας, ενώ ξεκαθάρισε και την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα Διοίκηση σε όσους εξυπηρετούν σκοπιμότητες, θέλοντας να προσθέσουν “σκιές” και “σκοτεινά” σημεία στο νέο επενδυτή. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Ξανθιώτες αλλά και τις τοπικές Αρχές να υποδεχθούν και να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια.

Οι απαντήσεις του κ. Φάνη Ουζουνίδη:

Για την κατάθεση φακέλου στην ΕΕΑ: “Κατατέθηκε την Τρίτη ο πληρέστατος φάκελος. Από την πληροφόρηση που έχουμε από την ΕΕΑ, μας είχε πει πως εντός αυτής της εβδομάδας θα συζητηθεί η έγκριση, με άμεση απόφαση. Για να γνωρίζει ο κόσμος, πριν την οριστικοποίηση της μεταβίβασης των μετοχών, προηγείται από την ΕΕΑ η έγκριση του νέου υποψηφίου μεγαλομετόχου. Ότι δηλαδή, πληροί τις σαφείς προϋποθέσεις του Νόμου ώστε να καταστεί μέτοχος. Αυτή η διαδικασία που έγινε την Τρίτη, ήταν η υποβολή του φακέλου του μεγαλομετόχου, ώστε να εγκριθεί η οριστική μεταβίβαση. Μετά αυτό που ακολουθεί είναι μία αμιγώς τυπική διαδικασία. Το κύριο σημείο αν θέλετε, είναι αυτή η διαδικασία που βρισκόμαστε τώρα.”

Για το προφίλ του μεγαλομετόχου: «Το προφίλ του είναι σαφές. Το επιχειρηματικό του στάτους, η οικονομική του επιφάνεια, τα πάντα, είναι εμφανή και άμεσα προσβάσιμα στον οποιοδήποτε.»

Για κάποια… καχύποπτα ρεπορτάζ: «Οποιαδήποτε καχυποψία ή υπόνοια δεν αξίζει σε κανένα υποψήφιο επενδυτή. Σε ένα δύσκολο timing να επενδύσει κάποιος στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και τυπικά, ας δούμε τις δράσεις του και τότε ας είναι το σύνολο των ΜΜΕ αυτό που θα του ασκεί κριτική. Αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα λόγω του παρελθόντος, αλλά παρακαλώ ΣΕΒΑΣΜΟ σε έναν άνθρωπο που έρχεται να επενδύσει. Να τον υποδεχθούμε όπως του αναλογεί και όπως του αξίζει. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις ευαισθησίες της περιοχής της Ξάνθης, που είναι ακριτική, με όλα αυτά που συμβαίνουν με τα εθνικά θέματα, έπρεπε να υπάρχει τελείως διαφορετική αντιμετώπιση.»

Για την πολιτική σε τέτοια θέματα: «Το προφίλ του Βασίλη Παπαδημητρίου είναι διεθνούς εμβέλειας ανά την υφήλιο, ας δει κανείς την επαγγελματική του δραστηριότητα. Ούτε «σκιές», ούτε «σκοτεινά σημεία» υπάρχουν, δεν δίνει λαβές σε κανέναν για να υπονοήσει οτιδήποτε γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Όποιος θα αναφέρει οτιδήποτε που δεν ισχύει γι’ αυτόν, θα έχει συνέπειες. Αντιλαμβανόμαστε πως εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες. Δεν μας αφορά το παρελθόν. Είμαστε απόλυτα ενημερωμένοι για τις καταστάσεις κι ότι έχει συμβεί. Η απόφαση του Παπαδημητρίου για την αγορά της ομάδας ήταν ειλημμένη.»

Ο κ. Φάνης Ουζουνίδης συνέχισε απαντώντας στις ερωτήσεις του Νεκτάριου Αμποβιανίδη και των ακροατών του: «Θα δείτε τη στελέχωση της ομάδας, το τεχνικό δυναμικό της ομάδας και θα δείτε ευχάριστα πράγματα. Αποτελεί μια πρόκληση όλο αυτό, ώστε να επιτύχει αποτελέσματα ανάλογα από των επιχειρηματικών του δράσεων. Το μόνο που θα ήθελα να ζητήσω προσωπικά, είναι τουλάχιστον, ο κόσμος της Ξάνθης, οι τοπικές Αρχές, να τον υποδεχθεί όπως του αναλογεί!»

Για πιθανή έλευσή του Βασίλη Παπαδημητρίου: «Η έλευσή του δεν είναι εφικτή στον τρέχοντα χρόνο και πιθανό να είναι επιβεβλημένη εφόσον κριθεί η φυσική του παρουσία από την ΕΕΑ.»

Για τον προγραμματισμό: «Αν υποβιβαστεί η ομάδα δεν αλλάζει τίποτα στον προγραμματισμό. Ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί απαράκλητα.»

Για το αν αγόρασε μόνο την ομάδα η ξεχωριστά και γήπεδο και προπονητικό: «Αγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ξάνθης που ανήκει στην Insports ΙΚΕ. Και την ομάδα και τα περιουσιακά στοιχεία που αναλογούν σ’ αυτές τις μετοχές. Δηλαδή και το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο.»

Ο κ. Φάνης Ουζουνίδης μάλιστα «προσυπέγραψε» και την δήλωση του Χρήστου Πανόπουλου, για το ότι με τον κ. Παπαδημητρίου στο τιμόνι η Ξάνθη θα αλλάξει επίπεδο: «Μ’ αυτά που έχω δει απ’ αυτό τον άνθρωπο βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την περίπτωσή του και σας λέω με σιγουριά ότι η Ξάνθη πλέον μπαίνει σε μία άλλη διαδικασία. Πιστεύω ότι θα δείτε ωραία πράγματα από το νέο ιδιοκτήτη.»

Share it