Search

Sevilla League για 6η φορά! Παρέμεινε χωρίς κούπα η Ίντερ για έννατη σερί σεζόν!

425 μέρες μετά το πρώτο ματς για τον προπροκριματικό της διοργάνωσης, το Europa League της σεζόν 2019-20 έφτασε στο τέλος του, στην Κολωνία. Το σκηνικό γνώριμο! Η Σεβίλλη για 6η φορά στην ιστορία του θεσμού και μάλιστα με τη νέα του ονομασία, κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, επικρατώντας της Ίντερ, η οποία επέστρεψε σε Ευρωπαϊκό Τελικό μετά το 2010, με 3-2.

Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, πραγματικός Τελικός, με εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος και χαμηλότερο, όπως ήταν φυσιολογικό, στο δεύτερο. Η Ίντερ ξεκίνησε πολύ δυνατά, η Σεβίλλη ισορρόπησε, πέρασε μπροστά στο σκορ, οι νερατζούρι ισοφάρισαν άμεσα και το ημίχρονο έκλεισε ισόπαλο. Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγότερες και η Σεβίλλη ήταν αυτή που έστω και με μια μικρή δόση τύχης, αποδείχθηκε κυνικότερη και αποτελεσματικότερη, φτάνοντας σε ένα τρίτο γκολ, κατακτώντας και πάλι το τρόπαιο.

Μόλις στο 3ο λεπτό στην πρώτη επίθεση της ομάδας του, ο φορμαρισμένος Λουκάκου έφυγε στη κόντρα και κέρδισε πέναλτι για την Ίντερ, από τον Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος υπέπεσε στην τρίτη του παράβαση στα ισάριθμα τελευταία ματς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο φορ των νερατζούρι ευστοχώντας για το 1-0. Στο 12′ επίσης στην πρώτη της ουσιαστική φάση στο ματς, ήταν η σειρά της Σεβίλλης να βρει δίχτυα, με τον Ντε Γιονγκ να ισοφαρίζει σε 1-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χεσούς Νάβας.

Στο 15′ και το 22′ τα σουτ του Οκάμπος το μεν ήταν χλιαρό και το δε δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 17′ ο Μακέλι δεν υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ντιέγκο Κάρλος, σε μια φάση που ίσως και να αδίκησε τους Ιταλούς και στο 28′ η κεφαλιά του Νταμπρόσιο πέρασε άουτ. Στο 33′ ο Ντε Γιόνγκ σκόραρε και πάλι με τον ίδιο τρόπο, μετά από φάουλ του Μπανέγα, δίνοντας προβάδισμα στους Σεβιγιάνους με 2-1, όμως η απάντηση της Ίντερ ήταν άμεση, με τον Γοδίν να ισοφαρίζει σε 2-2 με τον ίδιο τρόπο μετά από φάουλ του Μπρόζοβιτς. Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος μια κεφαλιά του Οκάμπος μετά από φάουλ του Μπανέγα, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χαντάνοβιτς.

Στο 57′ το σουτ του Ρεγκιλόν κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στο 59′ το σουτ του Γιάνγκ πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 65′ ο Λουκάκου έχασε τεράστια ευκαιρία, πλασάροντας σε τετατέτ πάνω στον Μπόνο. Στο 74′ μετά από φάουλ του Μπανέγα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Ντιέγκο Κάρλος έκανε το ψαλιδάκι και ο Λουκάκου την έσπρωξε ουσιαστικά στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-2. Στο 80′ η κεφαλιά του Κουντέ πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος έδωσε την ομάδα του στο πλασέ του Σάντσες μετά από φάση διαρκείας, με τον Μπόνο να διώχνει σε κόρνερ στο 90′ την τελευταία ευκαιρία που είχε η Ίντερ με τον Καντρέβα.

Διαιτητής ήταν ο Μακέλι από την Ολλανδία, ενώ τέταρτος ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος (86′ Γκουντέλι), Ρεγκιλόν, Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος (70′ Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (86′ Eλ Νεσίρι), Σούσο (77′ Βάσκες).

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γκοδίν (90′ Καντρέβα), Ντ’ Αμπρόζιο (78′ Μόουζες), Γκαλιαρντίνι (78′ Έρικσεν), Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Μαρτίνες (78′ Σάντες), Λουκάκου.

Share it