Search

Αυτός είναι ο χάρτης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Έβρου για τη σεζόν 2020/21!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τη νέα σεζόν λοιπόν, αντίθετα με τις φήμες για σωρεία αποχωρήσεων, οι ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή είναι λίγες και συγκεκριμένα 4. Ο λόγος για τις Δόξα Δόξας και Πέπλο που το είχαν ανακοινώσει, αλλά και για τις ΑΕΚ Έβρου και Εθνικό Β’ (έπαιζε με το ΑΦΜ του ΑΟ Αγνάντιας) που ακουγόταν ότι δεν θα τα καταφέρουν αλλά τώρα επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ του SportsAddict. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι θα συμβεί τη σεζόν 2020/21 σε Α’ και Β’ κατηγορία, μην υπολογίζοντας βέβαια ότι έκτακτο μπορεί να συμβεί αναφορικά με την πανδημία του covid-19.

Α’ κατηγορία

Σε αντίθεση με πέρυσι που αποτελούνταν από 13 ομάδες, φέτος η μεγάλη κατηγορία του νομού θα έχει 13, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε αγωνιστική μία ομάδα θα έχει ρεπό. Σε αυτήν δεν θα παίζει η ΑΕ Διδυμοτείχου που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε στην Γ’ Εθνική. Επίσης, δεν θα λάβει μέρος η ΑΕΚ Έβρου που όπως αναφέραμε παραπάνω δεν κατεβαίνει σε καμία κατηγορία τη νέα χρονιά. Αντίθετα, σύμφωνα με την προκήρυξη, παραμένει η Ένωση Οινόης και προβιβάζονται από την Β’ κατηγορία, οι πρωταθλητές Νότου & Βορρά, Ατρόμητος Άβαντα & Ατρόμητος Ασπρονερίου, αλλά και ο δευτεραθλητής Ποντιακός. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν και τα Ρίζια αλλά τελικά δήλωσαν συμμετοχή στην Β’. Τέλος, ο Έβρος Σουφλίου κατάφερε τελικά να αναδείξει μόλις χθες Τρίτη 18/8 διοίκηση και να στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την δήλωση συμμετοχής, πράγμα που σημαίνει ότι μία εκ των ιστορικότερων ομάδων του νομού θα παίζει και τη νέα χρονιά στην Α’.

Έτσι, η Α’ κατηγορία θα αποτελείται από τις εξής 13 ομάδες:

Θράκη Φερών
Άρδας Καστανεών
Ορέστης Ορεστιάδας
Ιπποκράτης Αλεξ/πολης
Εθνικός Αλεξ/πολης
Ορφέας Σοφικού
Έβρος Σουφλίου
ΑΟ Μαΐστρου
ΑΟ Νεοχωρίου
Ένωση Οινόης
Ατρόμητος Άβαντα
Ατρόμητος Ασπρονερίου
ΑΟ Ποντιακός

Β’ κατηγορία

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό η Β’ κατηγορία θα χωρίζεται όπως και πέρυσι σε 2 όμιλος. Έτσι, μετά και τα παραπάνω που αναφέραμε για τις αποχωρήσεις ομάδων αλλά και για αυτές που προβιβάζονται στην Α’ κατηγορία, η Β’ τη νέα σεζόν διαμορφώνεται ως εξής:

Νότιος Όμιλος

ΑΕ Ν. Χηλής
Ακρίτας Δαδιάς
ΑΟ Μάκρης
ΑΟ Αρίστεινου
Φουρτούνα Αλεξ/πολης
Νίκη Απαλού
ΑΟ Καππαδοκών
ΑΟ Δορίσκου
ΑΟ Μαοναστηρακίου

Βόρειος Όμιλος

ΠΑΕ Ριζίων
Ακρίτας Νέας Βύσσας
Δόξα Ελληνοχωρίου
Ηρακλής Σαγήνης
Ένωση Λυκόφης/Κορνοφωλιάς
Δόξα Στέρνας
Ακρίτας Ορμενίου
Ασπίδα Θουρίου
Δόξα Ορεστιάδας
Ομόνοια Φυλακίου/Θύελλα Κυπρίνου

 

 

Share it