Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Και επίσημα στην Γ’ Εθνική η Ελπίδα Σαπών! Τα… επίσημα της ΕΠΟ για Γ’ Εθνική και αναδιάρθρωση

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Sportsaddict για την σύσταση του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, οπού δεν θα μετέχει το Κιλκίς ωστόσο προστέθηκαν 3 ομάδες της Θεσσαλονίκης αλλά και η δευτεραθλήτρια ΕΠΣ Θράκης, Ελπίδα Σαπών

Όπως σας τόνισε μάλιστα απο το πρωι το SA ο 1ος όμιλος θα είναι αυτός με τις περισσότερες ομάδες(!), με μερικούς εξ’ αυτών μάλιστα να αποτελούνται απο 12(3 όμιλοι), 13(2 όμιλοι) 14(2 όμιλοι) και 15(2 όμιλοι) ομάδες. Ενώ η ΕΠΟ γνωστοποίησε και την επιστολή που θα στείλει στην Κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για την πρόταση της για την αναδιάρθρωση και την κατάργηση της Football League.

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της  Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία  του ανεξαρτήτου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA  κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

-Ενέκρινε, βάσει του άρθρου 79 του ΚΑΠ και της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, αναφορικά με τις τροποποιήσεις των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων λόγω των συνεπειών του Covid-19, πρόταση αναδιάρθρωσης της Super League 2 – Football League, ούτως ώστε κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο η Super League 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και η Football League με 16 ομάδες. Αποφασίστηκε επίσης να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να προχωρήσει νομοθετικά σε κατάργηση της Football League, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό, η Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους.

-Επιβεβαίωσε την εφαρμογή της σχετικής οδηγίας της FIFA, βάσει της οποίας τόσο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όσο και στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο/παραμονή στην Super League, 1 οι συμμετέχουσες ομάδες θα αγωνιστούν με τα ρόστερ της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

-Ενέκρινε τη συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής αγωνιστικής περιόδου 2020-21, με βάση την εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων, η οποία έχει ως ακολούθως:

α) Ο αριθμός των Ομίλων του εν λόγω Πρωταθλήματος για την περίοδο 2020 – 2021 θα είναι 10.
β) Ο Καταρτισμός των Ομίλων του εν λόγω Πρωταθλήματος για την περίοδο 2020 – 2021 έχει ως εξής:

1ος Όμιλος: Έβρος (2 Ομάδες), Θράκη (2 Ομάδες), Ξάνθη (3 Ομάδες), Καβάλα (3 Ομάδες), Δράμα (2 Ομάδες), Σέρρες (1 Ομάδα), Μακεδονία (3),
Σύνολο  16 Ομάδες.

2ος Όμιλος: Μακεδονία (5 Ομάδες), Πέλλα (4 Ομάδες), Χαλκιδική (2 Ομάδες), Ημαθία (3 Ομάδες), Κιλκίς (1 Ομάδα),
Σύνολο  15 Ομάδες.

3ος Όμιλος: Κοζάνη (2 Ομάδες), Φλώρινα (1 Ομάδα), Πιερία (3 Ομάδες), Καρδίτσα (3 Ομάδες), Λάρισα (4 Ομάδες),
Σύνολο  13 Ομάδες.

4ος Όμιλος: Βοιωτία (2 Ομάδες), Ευρυτανία (1 Ομάδα), Φωκίδα (1 Ομάδα), Εύβοια (2 Ομάδες), Θεσσαλία (4 Ομάδες), Φθιώτιδα (2 Ομάδες), Τρίκαλα (2 Ομάδες),
Σύνολο  14 Ομάδες.

5ος Όμιλος: Αιτ/νία (3 Ομάδες), Καστοριά (1 Ομάδα), Γρεβενά (1 Ομάδα), Κέρκυρα (2 Ομάδες), Άρτα (1 Ομάδα), Πρέβεζα-Λευκάδα (4 Ομάδες), Ήπειρος (1 Ομάδα), Θεσπρωτία (1 Ομάδα),
Σύνολο  14 Ομάδες.

6ος Όμιλος: Πειραιάς (3 Ομάδες), Αθήνα (3 Ομάδες), Κυκλάδες (3 Ομάδες), Ανατολική Αττική (2 Ομάδες), Κορινθία (1 Ομάδα),
Σύνολο  12 Ομάδες.

7ος Όμιλος: Αθήνα (3 Ομάδες), Αργολίδα (4 Ομάδες), Αρκαδία (2 Ομάδες), Λακωνία (3 Ομάδες),
Σύνολο  12 Ομάδες.

8ος Όμιλος:
 Πειραιάς (3 Ομάδες), Λέσβου (2 Ομάδες), Χίος (1 Ομάδα), Σάμος (1 Ομάδα), Δωδ/σου (1 Ομάδα), Δυτική Αττική (2 Ομάδες), Ανατολική Αττική (2 Ομάδες),
Σύνολο  12 Ομάδες.

9ος Όμιλος: Αχαΐα (4 Ομάδες), Ζάκυνθος (3 Ομάδες), Ηλεία (2 Ομάδες), Μεσσηνία (2 Ομάδες), Κεφ/νία-Ιθάκη (1 Ομάδα), Αιτ/νία(1 Ομάδα),
Σύνολο  13 Ομάδες.

10ος Όμιλος: Ηρακλείου (6 Ομάδες), Λασίθι (3 Ομάδες), Ρέθυμνο (3 Ομάδες), Χανιά (3 Ομάδες),
Σύνολο  15 Ομάδες.

γ) Κατά την συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος, εάν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι τρεις ή μεγαλύτερος από τρεις, αυτές θα κατανεμηθούν -εάν απαιτείται- είτε με δική τους επιθυμία, είτε με απόφαση της Επιτροπής, σε περισσότερους του ενός ομίλους.

δ) Οι Ομάδες να μπορούν να αγωνίζονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας όταν αγωνίζονται με Νησιώτικες Ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τις προϋποθέσεις του Κ.Α.Π.

– Να υποβληθεί αίτημα προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, για διμερή συνάντηση, προκειμένου να του κατατεθούν γραπτά οι απόψεις της ΕΠΟ αναφορικά με τις προτεινόμενες διατάξεις στο Σ/Ν για τον Αθλητισμό, που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορούν στο ποδόσφαιρο.

– Ενέκρινε τους κανονισμούς αγωνιστικής περιόδου 2020-21 για τις αναπτυξιακές ηλικίες και τις σχολές προπονητών ποδοσφαίρου.

– Για θέματα της Κ.Ε.Δ. στη συνεδρίαση της Ε.Ε. παρέστη ο πρόεδρός της κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος έκανε την πρώτη του εισήγηση προς την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., αναφέροντας ότι «στις προτεραιότητές του ανήκουν η βελτίωση της Ελληνικής Διαιτησίας, η συνέχιση του πετυχημένου μοντέλου λειτουργίας του VAR και η αναβάθμιση της συμμετοχής των Ελλήνων διαιτητών στις διεθνείς διοργανώσεις». Ο κ. Κλάντενμπεργκ επισημοποίησε ότι μέλη της Κ.Ε.Δ. θα είναι οι κ.κ. Άλαν Σνόντι (αναπληρωτής πρόεδρος) και Ζοάο Καπέλα και ανακοίνωσε ότι η πλήρης σύνθεση της Κ.Ε.Δ. θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

– Κατόπιν αιτήματος του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ., η Ε.Ε. αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τον ίδιο και τα μέλη της κ.κ. Δημητρίου, Αντωνίου, Παπαχρήστου και Διακοφώτη, η οποία θα ρυθμίσει διαδικαστικά ζητήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

– Η Ε.Ε. αποδέχθηκε την πρόταση της Super League 1 να διατηρηθεί το καθεστώς των 5 αλλαγών και της δήλωσης 20 ποδοσφαιριστών στους αγώνες της, καθώς και να επεκτείνει την εφαρμογή του σε όλα τα πρωταθλήματα της χώρας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, μέσω πρόβλεψης στον ΚΑΠ, σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης της FIFA, αλλά και της σχετικής εισήγησης του κ. Κλάτενμπεργκ.

– Επίσης, η Ε.Ε. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένο να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων των υπολοίπων δύο αλλοδαπών νέων μελών της Κ.Ε.Δ.

Share it