Search

Το μόνο, άλλο Champions League με μονά ματς και η γκολάρα του Σαβίσεβιτς!

Πρεμιέρα από απόψε στο Final 8 του Champions League, στη Λισσαβώνα με τον (νοκ άουτ) προημιτελικό Αταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν που κυριαρχεί σήμερα στο στοίχημα προβλέψεις. Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν νοκ άουτ ματς στο… τελείωμα της διοργάνωσης!

Τη σεζόν 1993-94 υπήρξαν αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του νέου, ακόμη Champions League. Ως τότε τα προημιτελικά διεξάγονταν σε δύο ομίλους των τεσσάρων και οι πρώτοι πήγαιναν στον τελικό. Τότε καθιερώθηκε (για μια, και τελευταία, σεζόν) ένας ακόμη γύρος στη διοργάνωση: των ημιτελικών. Ξανά δύο προκριματικοί γύροι, ξανά δύο όμιλοι των τεσσάρων στους «8» αλλά οι δύο πρώτοι θα πήγαιναν στα… ημιτελικά που είχαν οριστεί ως μονά, στην έδρα των πρώτων κάθε ομίλου!

Από ελληνικής πλευράς, μετείχε η ΑΕΚ στον προκριματικό αλλά έπεσε πάνω στην πανίσχυρη Μονακό. Στο Πριγκιπάτο, στον πρώτο αγώνα, και απουσία του ηγέτη της άμυνας, Μανωλά, η ΑΕΚ λύγισε 1-0 απέναντι στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ από αυτογκόλ του Μιχάλη Βλάχου στο ’79 και στη ρεβάνς έφερε 1-1. Μπαρτσελόνα και Μονακό από τον 1ο όμιλο, Μίλαν και Πόρτο από τον 2ο πήραν την πρόκριση και πέρασαν στα ημιτελικά. Τα μόνα νοκ άουτ ημιτελικά της ιστορίας του Champions League μέχρι… τα φετινά. Και οι έδρες… μίλησαν για τα καλά. Η Μίλαν υπέταξε με 3-0 τη Μονακό στο «Σαν Σίρο» με γκολ από Ντεσαγί, Αλμπερτίνι και Μασάρο και η Μπαρτσελόνα επίσης με 3-0 την Πόρτο στο «Καμπ Νου» με δύο γκολ του Στόιτσκοφ κι ένα του Κούμαν.

Οσο για τον τελικό και, δη, στο ΟΑΚΑ; Η Μίλαν ήταν απλά καταπληκτική και διέλυσε με 4-0 τους Καταλανούς με δύο γκολ του Μασάρο κι από ένα των Σαβίσεβιτς και Ντεσαγί, με το σκορ διαμορφωμένο από το 58ο λεπτό. Ειδικά το γκολ του «Ντέκι», μόνο με εκείνο του Ζιντάν στον τελικό με τη Λεβερκούζεν μπορεί να συγκριθεί…

Επί των αποψινών (κρατήστε το για στοίχημα προτάσεις για χ), η Αταλάντα έχει 1-1-0 ενάντια σε Γάλλους (1-0 και 1-1 με τη Λιόν το 2017-18) ενώ η Παρί μετρά μόλις 2-9-9 κόντρα σε ιταλικές ομάδες, ούσα δίχως νίκη εντός της τρέχουσας… χιλιετίας, ήτοι από το 1996 (!). Αλλά δεν έχει και ήττα από το 2001, ήτοι 19 χρόνια, με επτά σερί ισοπαλίες έκτοτε ενάντια σε Ιταλούς!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Share it