Search

Το πιο ακριβό παιχνίδι στον κόσμο!

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αν η απορία σου είναι «πως παιζω στοιχημα» μπες εδώ

Μπρέντφορντ – Φούλαμ: Τελικός των play off ανόδου από την Championship στην Premier League στο Wembley του Λονδίνου, όπου παίζονται πολλά περισσότερα από τους κόπους μίας χρονιάς για Μπρέντφορντ και Φούλαμ. Οι οικονομικές απολαβές της ομάδας που θα ακολουθήσει Λιντς και Γουέστ Μπρομ στο μεγάλο Πρωτάθλημα του Νησιού δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια. Μέχρι και την τελευταία λίρα δηλαδή… Πέραν των εμπορικών συμφωνιών και των περίπου 65 εκατ. λιρών που θα λάβει η ομάδα που θα κερδίσει τον τελικό από το νέο της τηλεοπτικό συμβόλαιο, υπάρχουν παράμετροι που διαμορφώνουν το οικονομικό status του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια. Ακόμη και η αποζημίωση στην περίπτωση που υποβιβαστεί άμεσα, επιστρέφοντας στην Championship, είναι ίση ή μεγαλύτερη του τηλεοπτικού συμβολαίου στην Premier League. Επομένως, δεν θα είναι υπερβολή να καταγραφεί ότι πρόκειται για το πιο ακριβό παιχνίδι στον κόσμο, με την πιο προφανή επιρροή στην αλλαγή επιπέδου της ομάδας που το κατακτά.

Σίγουρα το γόητρο και η ικανοποίηση των φιλάθλων είναι σημαντικές παράμετροι. Η διάκριση επίσης, ωστόσο το οικονομικό σκέλος υπερσκελίζει τα πάντα. Και την ίδια την άνοδο! Η Μπρέντφορντ ετοιμάζεται να μπει στο νέο της γήπεδο, η Φούλαμ είναι πιο έμπειρη και μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιες καταστάσεις, άρα υπάρχει μία αρκετά ισορροπημένη κατάσταση ως υπόβαθρο. Οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν να αγωνιστούν στην κορυφή της πυραμίδας του αγγλικού ποδοσφαίρου από το 1947, τη στιγμή που διεκδικούν την παρθενική τους συμμετοχή στην Premier League. Από την άλλη, οι Λονδρέζοι θέλουν την άμεση επάνοδο που σημαίνει πολλά. Δεν γίνεται και συνέχεια η άνοδος ή η διεκδίκησή της να ακολουθούν τον υποβιβασμό. Αρκετές ομάδες βαλτώνουν. Αγωνιστικά ζητήματα περισσότερα έχει η Φούλαμ, ωστόσο ο Μίτροβιτς θα είναι διαθέσιμος παρά το γεγονός ότι πέρασε δύσκολα τις τελευταίες εβδομάδες με τραυματισμό. O σκόρερ 26 τερμάτων στο Πρωτάθλημα, φέτος, αποτελεί το Α και το Ω της επιθετικής λειτουργίας του αουτσάιντερ. Διότι η Φούλαμ ως τέτοιο λογίζεται…

Τι σκέφτομαι: Αουτσάιντερ η Φούλαμ. Είναι μία κατάσταση περίεργη, διότι οι ομάδες απέχουν πολύ στην εμπειρία διαχείρισης τέτοιας κατάστασης. Η Μπρέντφορντ βρίσκεται ακριβώς στο μεταίχμιο αλλαγής επιπέδου. Αν θα αντέξει το βάρος είναι το ζήτημα. Φέτος έχει 2 νίκες με τους Λονδρέζους, δίχως να δεχτεί γκολ (1-0 εντός, 2-0 εκτός τον Ιούνιο). Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός πώς η προετοιμασία των τυπικά φιλοξενούμενων έγινε με πιο δύσκολους όρους, λόγω Μίτροβιτς. Τα συν και τα πλην κάθε ομάδας και το διακύβευμα του αγώνα, που επιτάσσει προσεκτική τακτική, καθιστούν την ισοπαλία πιθανή εξέλιξη.

Share it