Search

Με τον Λεύκιππο στην Β’ Εθνική και ο Γιώργος Παλλάκης! Οι δηλώσεις του

Με την φανέλα του Λεύκιππου θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά στην πρόκληση της Β’ Εθνικής ο Γιώργος Παλλάκης, που μετείχε σε όλα τα βήματα προς τα πάνω και έτσι δεν θα μπορούσε να λείψει και απο αυτό το “ταξίδι” του ξανθώτικου συλλόγου στην παρθενική του συμμετοχή στην συγκεκριμένη κατηγορία

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

Ο Λεύκιππος Ορόσημο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή, Γιώργο Παλλάκη! Ο Έλληνας αθλητής συνέβαλε τα μέγιστα στα αγωνιστικά βήματα προόδου που πραγματοποίησε ο σύλλογος μας την τελευταία τριετία (2017-20). Το 2018, όταν ο Λεύκιππος κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του, το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο Παλλάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ (με 22 πόντους) του τελικού απέναντι στο Δημοκρίτειο ενώ βοήθησε σημαντικά κατά την διάρκεια της σεζόν (2017-18) μέχρι να “έρθει” η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μια διάκριση που “έφερε” την άνοδο της ομάδας μας στην Γ’ Εθνική. Σχετικά με την περίοδο 2019-20, στο φινάλε της οποίας ο Λεύκιππος πήρε το εισιτήριο της ανόδου για τη Β’ Εθνική, ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής είχε τον τέταρτο μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος στο σύνολο του Χρήστου Βαχαρίδη.

Ο Γιώργος Παλλάκης γεννήθηκε στις 08/08/1994 και έχει ύψος 2.04. Ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία στη Φιλία Ορεστιάδας, όπου έπαιξε τόσο στα τμήματα υποδομής όσο και στην ανδρική ομάδα. Ακολούθησε η θητεία στην Ασπίδα Ξάνθης (στο διάστημα κατά το οποίο ανήκε στον συγκεκριμένο σύλλογο ο Έλληνας αθλητής, υπήρχαν δύο άνοδοι στη Β’ Εθνική) ενώ την σεζόν 2016-17 ο Παλλάκης αγωνίστηκε στην ΑΕ Κομοτηνής. Το 2017 εντάχθηκε στο δυναμικό του Λεύκιππου Ορόσημο κατακτώντας το Κύπελλο (2018) της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πανηγυρίζοντας αργότερα το πρωτάθλημα (2017-18) της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, το οποίο συνδυάστηκε με τον προβιβασμό στην Γ’ Εθνική.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία ο Παλλάκης έπαιξε δύο σεζόν (2018-19 και 2019-20) με την φανέλα της ομάδας μας και ήταν καταλυτική η συμβολή του στην πορεία πρωταθλητισμού που έκανε το σύνολο του Χρήστου Βαχαρίδη κατά την αγωνιστική χρονιά 2019-20. Εν όψει της επόμενης σεζόν (2020-21), η “οικογένεια” του Λεύκιππου Ορόσημο εύχεται στον Γιώργο Παλλάκη υγεία και κάθε επιτυχία με τον

Ενώ στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε:

Για την τριετία κατά την οποία συνεργάζεται με τον Λεύκιππο Ορόσημο: “Ήρθα στον Λεύκιππο (σ.σ. το 2017) για να μείνω στην ομάδα! Η διοίκηση είναι σοβαρή και και όσα είχαμε πει την πρώτη χρονιά, είχαν ένα μακροπρόθεσμο όραμα. Οι φιλοδοξίες μας -αυτές που είχε η ομάδα η οποία ήθελε να ανέβει κατηγορίες και να καθιερωθεί και οι προσωπικοί μου στόχοι, να ανεβαίνω όλο και υψηλότερα μαζί με τον σύλλογο- ταυτιζόταν”.

Για την άνοδο στη Β’ Εθνική: “Στόχος της ομάδας ήταν η άνοδος, κάτι που έγινε στο τέλος, έστω και με περίεργο τρόπο (σ.σ. εν μέσω πανδημίας). Εμείς αυτό που επιθυμούσαμε ήταν το πρωτάθλημα να τελειώσει μέσα στο γήπεδο. Ήμασταν πρώτοι μέχρι την διακοπή και πιστεύω ότι ακόμη και να γινόταν τα παιχνίδια, πάλι εκεί θα μέναμε. Το καλοκαίρι είχαμε θέσει έναν κοινό στόχο, αυτόν της ανόδου σε μια υψηλότερη κατηγορία. Σχετικά με την επόμενη σεζόν, είμαι αισιόδοξος. Κάθε χρόνο, η ομάδα φροντίζει να έχει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και παράλληλα να είναι -όσο γίνεται- νεανικό, για να στηριχθούν οι νεαροί παίκτες. Θέλουμε, επίσης, να παίζουμε και ωραίο μπάσκετ. Όχι μόνο να υπάρχει επίτευξη των στόχων, αλλά αυτοί να υλοποιούνται και με ωραίο μπάσκετ. Με την άνοδο στη Β’ Εθνική, παράλληλα ανεβαίνουν οι προσδοκίες. Πιστεύω ότι η ομάδα θα αντεπεξέλθει στην νέα πρόκληση της Β’ Εθνικής”.

Για την… πρόοδο που φανερώνει ο Λεύκιππος Ορόσημο σε πολλούς τομείς: “Αυτό που δείχνει είναι πως αποτελεί μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα. Ότι έχει ένα όραμα να καθιερωθεί στις Εθνικές κατηγορίες και να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί. Κάθε χρόνο η ομάδα μαθαίνει και παράλληλα με τις ανόδους στις κατηγορίες, ο σύλλογος ανεβαίνει επίπεδο σε όλους τους τομείς. Τόσο στο οργανωτικό κομμάτι, όσο και γενικά σε όλα τα άλλα”.

Share it