Search

Επεισοδιακό φινάλε στο Σίλβερστοουν! Νικητής ο Χάμιλτον τερματίζοντας με 3 τροχούς

Μεγάλο σασπένς για τις θέσεις του βάθρου δημιούργησαν στο τέλος του αγώνα τα προβλήματα που έδειξαν να έχουν τα ελαστικά της Πιρέλλι σε έναν αγώνα που έδειχνε για ακόμα ένα 1-2 από τα ασημένια βέλη. Αρκετά άτυχοι οι Μπότας, Σάινθ και Κβύατ, χαμόγελα για Λεκλέρ, Ρικκιάρντο και Γκασλί.

ΛΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ 

Κυριάρχησε σε κατατακτήριες και σε ολόκληρο σχεδόν τον αγώνα πριν την βλάβη στον τελευταίο γύρο. Η διαφορά που δημιούργησε τον βοήθησε στο τέλος, αλλά το γεγονός ότι έπρεπε να διανύσει την μισή πίστα σε 3 τροχούς κάνουν την νίκη ακόμα πιο μεγάλη και δείχνουν την αξία του παγκόσμιου πρωταθλητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός έφτασε τα 230 χιλ/ωρ, στην ευθεία Χάνγκαρ με βλάβη, αφήνωντας τους πάντες άφωνους στο γκριντ. Πλέον με την νέα του νίκη και τον Μπότας να μένει εκτός πόντων έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΕΝΤ ΜΠΟΥΛ

Αυτό είναι το συναίσθημα που επικρατεί στις τάξεις της Αυστριακής ομάδας αφού με την απόφαση να βάλουν τον Ολλανδό για φρέσκα ελαστικά στο τέλος του αγώνα μετά το πρόβλημα στα ελαστικά του Μπότας, για να πάρει τον ταχύτερο γύρο δημιούργησε την διαφορά ώστε να μην μπορέσει ο Φερστάπεν να περάσει τον Χάμιλτον στο τέλος. Επιπλέον οι τελευταίες εμφανίσεις του Άλμπον σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχει το μονοθέσιο σε σχέση με την Μερσέντες δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους προβληματισμούς.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΛΕΚΛΕΡ

Άλλη μια ευκαιρία άρπαξε ο Μονεγάσκος ο οποίος ανέβηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.  Με σταθερή οδήγηση και αρκετή δόση τύχης πήρε για έναν ακόμα αγώνα πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να δώσει το μονοθέσιο του. Παραμένει όμως ταπεινός αφού στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν σε μεγάλο βαθμό προϊόν τύχης.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΙΚΚΙΑΡΝΤΟ

Καταπληκτική οδήγηση από τον Αυστραλό που ισοφάρισε το καλύτερο του αποτέλεσμα με την Renault. Ο Αυστραλός πίεσε μέχρι το τέλος περνώντας τον μελλοντικό του teammate  στους τελευταίους γύρους. Γεγονός ότι έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει κάποιο πόντιουμ ακόμα και φέτος, όταν οι συνθήκες θα τον ευνοήσουν.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΟΥΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ

Μεγάλη ήταν η χαρά των περισσότερων οπαδών της Φ1 με την επιστροφή του Γερμανού, ο οποίος είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σπορ. Με την είσοδο του σε μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει το βάθρο, πολλοί ήταν αυτοί που θα ήθελαν να δουν τον Χουλκ να κατακτά το πρώτο του πόντιουμ. Τα προβλήματα στο μονοθέσιο του δεν τον άφησαν ούτε καν να τρέξει στον αγώνα, με τον ίδιο να αποκομίζει μόνο τα εύσημα από τους υπόλοιπους οδηγούς για την επιστροφή του, μετά από 8 μήνες αποχής, με τόση καλή εμφάνιση.

Πέμπτη θέση για τον Νόρρις που συνεχίζει την πολύ καλή του σεζόν, εκτός πόντων ο Σάινθ ενώ ήταν στην 4η θέση πριν το κλατάρισμα στομπρος ελαστικό του. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γκασλί τερματίζοντας στην 5η θέση με τον Κβύατ να έχει ατύχημα πάλι λόγω βλάβης στους τροχούς, συνεχίζουν να απογοητεύουν η Άλφα Ρομέο και η Χαας, με τον Γκροζαν παραλίγο να δει την μαύρη σημαία.

Share it