Search

Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης: Σοβαρά τώρα, μπορεί να γίνει το μπαράζ;

Το σενάριο για ενδεχόμενη διεξαγωγή του διπλού μπαράζ μεταξύ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης, δημιουργεί αυτόματα… πάρα πολλές απορίες!

Η απόφαση της ΕΠΟ να μην ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το σκέλος της αναδιάρθρωσης, οδήγησε στην ανάπτυξη φημολογίας/πληροφορίας ότι είναι πιθανό να οριστεί το μπαράζ του 13ου της Super League με τον 2ο της Super League 2, δηλαδή της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι οποίοι με γνώμονα τις προκηρύξεις των κατηγοριών τους θα πρέπει να αναμετρηθούν σε διπλά ματς, με φόντο μία θέση στη μεγάλη κατηγορία. Η SL2 την άλλαξε (προτείνει να ανέβουν 4), η SL όχι, άρα αν πάμε by the book θα πρέπει/μπορεί να οριστεί.

Ομως μην κοροϊδευόμαστε ή κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι απίθανο να γίνουν τα ματς ή μάλλον πιο σωστά, ο μόνος τρόπος να γίνουν οι αναμετρήσεις είναι να μαζευτούν οι παίκτες από τις παραλίες και να παίξουν. Μόνο έτσι. Και σύντομα, ε… 

Ας θυμηθούμε λίγο την κατάσταση που υπάρχει στις δύο ομάδες. Στην μεν Ξάνθη ο Χρήστος Πανόπουλος ανέφερε πρόσφατα πως εάν δεν βρεθεί αγοραστής μέχρι τις 14/8 τότε θα προχωρήσει σε εκκαθάριση της εταιρείας και ουσιαστικά θα τη διαλύσει. Μάλιστα οι κινήσεις του συνηγορούν πως το εννοεί. Στην ομάδα έφυγαν όλοι οι ελεύθεροι και δανεικοί, που αντιστοιχούν στο περίπου 90% του ρόστερ.

Παράλληλα όσοι έχουν απομείνει (τα συμβόλαια δεν ξεπερνούν τα επτά μαζί με τους μικρούς), έχουν ενημερωθεί πως εάν δεν βρεθεί αγοραστής μέχρι το deadline που έδωσε ο ισχυρός της άνδρας, τότε θα αποδεσμευτούν, ξέχωρα φυσικά από τα στελέχη της ομάδας που επίσης δεν συνεχίζουν (προπονητές, γενικοί αρχηγοί, τεχνικό τιμ κτλ).

Αρα έμψυχο δυναμικό δεν υπάρχει. 

Στον Απόλλωνα δεν έχουν παίξει μπάλα από τις 9 Μαρτίου (3-0 τον Απόλλων Λάρισας)Στα τέλη Ιουνίου η SL2 κατέβασε επίσημα ρολά και έκτοτε ξεκίνησε ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. Με φόντο πάντως την άνοδο. Τα συμβόλαια που υπάρχουν υπολογίζονται σε 10 με 12, ενώ άλλαξε και προπονητή (Τεννές αντί Παράσχου). Παράλληλα δεν επέκτεινε, όπως η Ξάνθη, τη συνεργασία του με τους παίκτες για τον Ιούλιο, έτσι εκείνοι παραμένουν ουσιαστικά χωρίς δράση για περίπου 4,5 μήνες. Αφού δεν είχαν ματς! Αρα και να γυρίσουν, θα είναι εύλογα σε κακή κατάσταση.

Και επ’ ευκαιρία που πιάσαμε τα συμβόλαια. Η ΕΠΟ έχει ανακοινώσει πως η σεζόν λήγει στις 3/8 και αν θυμάστε γινόταν από παλιά πολλή κουβέντα για το πώς θα βγουν οι ημερομηνίες στην SL2 ώστε να διεξαχθούν τα μπαράζ, ακόμη και να έπαιζε. Δηλαδή μέχρι την άλλη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν γίνει και τα δύο παιχνίδια. Μία λεπτομέρεια. Εάν βρισκόμασταν στις 30 Ιουνίου και «ψάχναμε» 3-4 μέρες έξτρα για να τελειώσει η σεζόν, τότε θα παρέμεναν, κατά πάσα πιθανότητα, σε ισχύ οι συμφωνίες της χρονιάς (συμβόλαια, ασφάλειες κτλ). Επειδή τώρα είμαστε στην έξτρα περίοδο της έξτρα περιόδου της σεζόν, δεν προκύπτει από κάπου ότι ισχύει κάτι ανάλογο. Αρα ακόμη και στο ακραίο σενάριο που έρθουν όλοι από τις παραλίες, θα πρέπει να υπάρξουν νέες συμφωνίες. 

Το συμπέρασμα; Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης δεν έχουν προπονητή. Αθροιστικά μετρούν «βαριά» 15 με 17 συμβόλαια, δηλαδή μία αποστολή από κοινού δεν σχηματίζουν. Οι παίκτες τους έχουν φύγει ή προσπαθούν με όποιον τρόπο να μείνουν σε μία… “Α” καλή κατάσταση (εκείνοι του Απόλλωνα επαναλαμβάνουμε έχουν να δώσουν επίσημο παιχνίδι  140 ημέρες και σε αυτό το διάστημα ζήτημα είναι αν έχουν κάνει 10 ομαδικές προπονήσεις). Το μπαράζ, σε απλά ελληνικά, δεν μπορεί να γίνει!

Εκτός αν υπάρχει «παράθυρο» και κατεβάσουν αμφότερες τις ομάδες Νέων. Παρότι και τα πιτσιρίκια λείπουν σε διακοπές… Αλλά τουλάχιστον θα είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στην Ελλάδα. Ετσι το συζητάμε. Ή αν γίνει αλά τελικός Κυπέλλου (τέλη Αυγούστου, καμία 15αριά μέρες πριν την έναρξη της σεζόν).

Θέμα του gazzetta.gr

Share it