Search

Τέλος εποχής για τους αρχηγούς του ΑΟΞ! Λύθηκαν τα συμβόλαια και έμειναν ελεύθεροι Μπαξεβανίδης & Λισγάρας!!!

Σε μια κίνηση που αν μη τι άλλο προκαλεί ανησυχία για την επόμενη μέρα του ΑΟΞ προχώρησε η ΠΑΕ Ξάνθη που “έσπασε” τα συμβόλαια των δύο αρχηγών της ομάδας Δήμου Μπαξεβανίδη και Χρήστου Λισγάρα!

Αμφότεροι αποτελούν “σημαίες” του συλλόγου με τον “Μπαξ” να είναι γέννημα θρέμμα παιδί του ΑΟΞ ενώ ο “Λίσγα” είναι στην Ξάνθη απο το 2014. Κι όμως και οι δύο ενημερώθηκαν απο τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας Γιάννη Παπαδημητρίου την διάθεση της ομάδας να λυθούν τα συμβόλαια τους όπως και έγινε. Χωρίς πάντως να αποκλείεται επαναπροσέγγιση όταν λυθεί η κατάσταση με το ιδιοκτησιακό.

Ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Λισγάρας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 με ελεύθερη μεταγραφή απο τον Αστέρα Τρίπολης. Σε αυτή την εξαετία αγαπήθηκε και αγάπησε έντονα τον σύλλογο και την πόλη παίζοντας πάντα με πάθος και αυταπάρνηση για την ομάδα της Θράκης. Σε αυτά τα έξι χρόνια ο “Λίσγα” φόρεσε την φανέλα με τον Δημόκριτο 155 φορές, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2015 έχοντας καταφέρει να αποτελεί μια σταθερά στο κέντρο της άμυνας του ξανθιώτικου συλλόγου. Αναμφίβολα ο Λισγάρας “πάγωσε” όταν ενημερώθηκε για την πρόθεση να λύσει το συμβόλαιο του, και παρότι θα μπορούσε να δημιουργήσει…θέμα δεν το έκανε και αποδέχτηκε με λύπη να “σπάσει” το συμβόλαιο του και να αποχωρήσει απο την πόλη και τους κατοίκους με τους οποίους δέθηκε τόσο πολύ αλλά και την ομάδα που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της καρδιάς του.

Ακόμα πιο συνταρακτικό είναι το γεγονός της λύσης της συνεργασίας του ΑΟΞ με την “σημαία” και αρχηγό της όλα αυτά τα χρόνια, τον Δήμο Μπαξεβανίδη. Ο Κομοτηναίος αμυντικός ανδρώθηκε στην Ακαδημία του ΑΟΞ και απο το 2007 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ έκανε και το “αγροτικό” του για μια τριετία(2008-2011) στην Δόξα Δράμας. Μετά την επιστροφή του την πρώτη χρονιά πήρε λίγες ευκαιρίες(7) αλλά η σκληρή δουλειά και το πείσμα έφεραν την καθιέρωση του Μπαξεβανίδη  στην ενδεκάδα του ΑΟΞ με την φανέλα του οποίου μάλιστα έχει αγωνιστεί συνολικά 218 φορές σε όλες τις διοργανώσεις! Έχοντας καταφέρει μάλιστα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Λάρισα να μπει στο τοπ6 των κορυφαίων παικτών της ομάδας σε συμμετοχές στην Super League! Απο τις μεγαλύτερες στιγμές για τον ίδιο αποτελούν αναμφισβήτητα το διπλό στο Λίνφιλντ που ήταν όχι μόνο η πρώτη νίκη της Ξάνθης στην Ευρώπη αλλά και η παρθενική της πρόκριση(!), ενώ σίγουρα ξεχωριστό μέρος έχει και η συμμετοχή του στην μαγική πορεία έως τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το 2015. Ο “Μπαξ” όντας κομμάτι της ομάδας και της ιστορίας του ΑΟΞ για 13 χρόνια έβαλε το συμφέρον και την πρόθεση της διοίκησης πάνω απο το δικό του και αποδέχτηκε την προσωρινή λύση του συμβολαίου του, ευελπιστώντας και αυτός όπως όλοι μας αυτή η λύση να είναι προσωρινή και μαζί με την εύρεση του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας να ανοίξει ο δρόμος και για την άμεση επιστροφή του 32χρονου Θρακιώτη μπακ

Share it