Search

Κορονοϊός: 32 νέα κρούσματα στη χώρα, 1 στην Π.Ε. Ξάνθης

Στα 32 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τα 9 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας

Αναλυτικότερα:
– εννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– οκτώ (8) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
– έξι (6) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
– ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,
– ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας,
– ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4077, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 200 θανάτους συνολικά στη χώρα. 65 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: skai.gr

 

Share it