Search

Ξεπέρασε τον Βασιλακάκη μπήκε στο top5 του ΑΟΞ και “κυνηγά” Βάλλα και Μαρτσέλο ο Μπαξεβανίδης!

Στο “πάνθεον” της κορυφαίας εξάδας σε συμμετοχές στην Α’ Εθνική/Super League της ιστορίας του ΑΟΞ μπήκε απο το Σάββατο(18/7) ο αρχηγός της Ξάνθης, Δήμος Μπαξεβανίδης.

Ο Κομοτηναίος αμυντικός έφτασε τις 186 συμμετοχές στην Super League, μόνο στην πρώτη κατηγορία καθώς συνολικά έχει φτάσει τις 220, με την φανέλα της Ξάνθης προσπερνώντας τον Θεόδωρο Βασιλακάκη στις 185 και πλέον στρέφει το βλέμμα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας οπού βρίσκονται οι Νίκος Κεχαγιάς (327), Γιάννης Παπαδημητρίου (325), Κώστας Φλίσκας (258), Σπύρος Βάλλας (217) και Βεριντιάνο Μαρτσέλο (207).

Αν σκεφτεί κιόλας κανείς πως ο “Μπαξ” είναι στα 32 του χρόνια είναι στις δυνατότητες του αν είναι υγιείς όχι απλά να φτάσει αλλά γιατί όχι και να ξεπεράσει τους του Βάλλα και Μαρτσέλο. Ενώ πολύ μακρινό και άπιαστο μοιάζει το ρεκόρ των Κεχαγιά και Παπαδημητρίου, ενώ και οι 72 συμμετοχές στην Super League  παραπάνω του Κώστα Φλίσκα μόνο εύκολος στόχος δεν είναι μια και για να το φτάσει θέλει τουλάχιστον τρεις γεμάτες απο συμμετοχές σεζόν

Αν μη τι άλλο ο αρχηγός του ΑΟΞ αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, και ειδικά απο το 2012 όταν και καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα. Ενώ αποτελεί απο τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα που δόθηκαν δανεικοί(στην Δόξα Δράμας) και επέστρεψαν πιο δυνατοί και βελτιωμένοι. Η πρώτη συμμετοχή του Μπαξεβανίδη στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης ήταν στις 22 Ιανουαρίου του 2012 και στη νίκη του ΑΟΞ με 1-0 επί του Ολυμπιακού χάρις το γκολ του Βλαχοδήμου.

 

Share it