Search

Βασιλιάς στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον!

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο που ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε σε κατατακτήριες και αγώνα, 2η θέση για Φερστάπεν, έκλεισε το πόντιουμ ο Μπότας.

Βροχή και προβλήματα στο ξεκίνημα

Η βροχή λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ανάγκασε όλους τους οδηγούς να φορέσουν τα ενδιάμεσα ελαστικά εκτός από τον Μάγκνουσεν που έβαλε τα βρόχινα. Στο γύρο ζεστάματος ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έσπασε την μπροστινή αριστερή ανάρτησή του με τους μηχανικούς να προλαβαίνουν την τελευταία στιγμή να επιδιορθώσουν την ζημιά.

Έφτασε της 8 νίκες και συνεχίζει 

Ο Λιούις Χάμιλτον με την σημερινή του νίκη έφτασε της 8 στην Ουγγαρία με την πρώτη να έρχεται πάλι με την Μερσέντες την πρώτη του χρονιά στην ομάδα. Εκπληκτική εκκίνηση και ο σταθερός ρυθμός καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα του χάρισαν την πρώτη θέση. Το γεγονός ότι πριν την τελευταία αλλαγή ελαστικών, για να πάρει και τον ταχύτερο γύρο, προπορευόταν έναν γύρο του έκτου και τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέττελ μαρτυρά για ποιο λόγο είναι και φέτος το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ήταν σαν νίκη 

Αυτά ήταν ακριβώς τα λόγια του Μαξ Φερστάπεν στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα. Αφού ευχαρίστησε τους μηχανικούς του που του έδωσαν την δυνατότητα να τρέξει θεωρεί ότι η 2η θέση είναι ικανοποιητική. Παρολ’αυτά στην Ρεντ Μπουλ δεν ήταν ικανοποιημένη με την απόδοση του μονοθεσίου, με τους οδηγούς της να κάνουν συχνά παράπονα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αφού είναι μια πίστα η οποία ευνοεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαχρονικά αλλά όχι στο φετινό.

Προσπάθησε αλλά έμεινε εκτός 10δας ο Λεκλέρ

Πολλά τα προβλήματα για τον Μονεγάσκο σήμερα. Αρχικά η κακή στρατηγική της Φερράρι, βάζοντάς του την μαλακή γόμα που πάλι φάνηκε να υστερεί της μέσης, όσο και η χαμηλή δυναμική της Φερράρι φέτος τον έφεραν στην ενδέκατη θέση. Το άσχημο είναι ότι ο Λεκλέρ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του από την είσοδο του στην Φόρμουλα 1 παλεύοντας για κάθε θέση και με κάθε μονοθέσιο δυσκολεύοντας ακόμα και την πολύ ανώτερη Μερσέντες του Βάλτερρι Μπότας. Η φωνή του στο ράδιο της ομάδας έδειχνε σε μεγάλο βαθμό τόσο την σωματική όσο και την ψυχική του κούραση.

Πρώτοι βαθμοί για Μάγκνουσεν-Χαας

Μπαίνοντας για αλλαγή ελαστικών πριν την έναρξη του αγώνα, οι 2 Χαας βρέθηκαν πολύ ψηλά όταν αποφάσισαν να αλλάξουν και οι υπόλοιποι οδηγοί. Τι και αν ο Στάινερ δήλωσε να λήξει ο αγώνας όταν ο Μάγκνουσεν ήταν 3ος και ο Γκροζαν 5ος, η δυναμική της αμερικανικής ομάδας ανάγκασε τους οδηγούς της να υποχωρήσουν αρκετά. Οι πρώτοι βαθμοί όμως ανέβασαν την ψυχολογία της ομάδος για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Χαμηλές πτήσεις για την ΜακΛάρεν σε σχέση με τις προσδοκίες που δημιούργησαν στην Αυστρία, με τον Νόρρις να μένει εκτός πόντων. Ο Ρικκιάρντο ξανά στην 8η θέση, εξαιρετικές κατατακτήριες αλλά πάλι προβλήματα στον αγώνα για Ραίισινκ Πόιντ. Πάλι στις τελευταίες θέσεις οι 2 Γουίλλιαμς.

Share it