Κορονοϊός: Εισαγόμενα τα 5 απο τα 11 νέα κρούσματα! Σε Θεσσαλονίκη, Αττική και Κάρπαθο τα υπόλοιπα

Συνεχίζεται η διψήφια άνοδος των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 11 νέα και συνολικά 4012 κρούσματα. Ένας ακόμη νεκρός το τελευταίο 24ωρο.

Σχετικά με τα νέα κρούσματα:

  • 2 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 3 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 3 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4012 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Καταγράφεται ένας νέος θάνατος, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 195 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12.Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. και οι 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σχετικά με τους θανάτους να σημειώσουμε ότι μετά τις 3 το μεσημέρι υπήρξε μια ακόμη απώλεια. Πρόκειται για έναν 68χρονο άνδρα, αλβανικής καταγωγής, που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου σήμερα το μεσημέρι, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενο νόσημα. Ο εν λόγω νεκρός λογικά δεν συμπεριλαμβάνεται στους 195 καθώς καταγράφηκε μετά την επίσημη ώρα έκδοσης της έκθεση.

Το άτομο που σήμερα ανακοινώθηκε μεταξύ των απωλειών, έχασε τη ζωή του σύμφωνα με πληροφορίες πριν από δύο εβδομάδες.

Από το σύνολο των 4012 κρουσμάτων, 1112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 413760 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6172 (1.5%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Share it