Search

Αυλαία της σεζόν στην Λάρισα με “τελικό” αποδείξεων και επιβίωσης για την Ξάνθη!

Ολοκληρώνεται το βράδυ μια ψυχοφθόρα χρονιά για την Ξάνθη, μια χρονιά που τα είχε όλα αισιόδοξο και δυνατό ξεκίνημα με μεγάλες νίκες, μέτριες έως κακές εμφανίσεις στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν παρά την ποιότητα του ρόστερ, έλλειψη σταθερότητας και αλλαγές προπονητών, εμπλοκή της ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε δικαστικές περιπέτειες τόσο με την πολυιδιοκτησία όσο και με την παρατυπία της μη ενημέρωσης της Ε.Ε.Α. που επέφεραν στον σύλλογο συνολικά -12 βαθμούς για τους οποίους βρίσκεται στα δικαστήρια.

Και φυσικά κακές εμφανίσεις στα Play Out που παρά το +5 με το οποίο μπήκε η Ξάνθη στην διαδικασία σήμερα φτάνει να παίζει τα ρέστα της για την παραμονή βρισκόμενοι στο +1 απο τον Πανιώνιο, έχοντας μόλις 5(1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες) βαθμούς στα Play Out. Το σημερινό ματς όμως διαφέρει απο τα άλλα και έχει φροντίσει για αυτό ο Κούγιας, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου θέλει μόνο νίκη για να τελειώνει και να μην μπλέκει σε… περιπέτειες ώστε να την ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Πανιώνιος στο Περιστέρι. Και ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να το κάνει για να τελειώσει την χρονιά με μια νίκη για τους εαυτούς τους, τον κόσμο της ομάδας την ίδια την ομάδα της φανέλας την οποία φορούν.

Η προαναγγελία του αγώνα με όσα πρέπει να γνωρίζετε απο στατιστικής απόψεως, όπως παρουσιάστηκαν απο το επίσημο σαιτ της Super League:

Το τελευταίο παιχνίδι μιας πολύ δύσκολης σεζόν δίνει η Ξάνθη στη Λάρισα, με στόχο αρχικά να κάνει καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο, ώστε να αποφύγει την τελευταία θέση. Αν μάλιστα νικήσει και ο Παναιτωλικός ηττηθεί στην έδρα του, η Ξάνθη θα ξεπεράσει και τον Παναιτωλικό. Βέβαια η ΑΕΛ θέλει να κλείσει με καλό αποτέλεσμα στην έδρα της, μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Η ΑΕΛ

Προέρχεται από δύο παιχνίδια χωρίς γκολ, 0-0 στην έδρα της με τον Πανιώνιο και 0-0 στη Λαμία. Στα τέσσερα πρώτα των πλέι οφ είχε… βρέξει γκολ, αφού είχαν μπει 13, 4 υπέρ και 9 κατά.

Έχει μια νίκη στα πλέι άουτ, αυτή επί του Βόλου. Του έβαλε τρία γκολ, αλλά στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν δεν σκόραρε.

Δεν έχει σκοράρει σε τέσσερα από τα πέντε τελευταία. Δεν έχει σκοράρει σε δέκα από τα 15 τελευταία!

Έχει μόλις δύο νίκες στα τελευταία 16 για το πρωτάθλημα, με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο. Έχει ακόμα σε αυτά τα 16 επτά ήττες και επτά ισοπαλίες.

Δεν είχε ισοπαλία σε πέντε αγώνες, πριν κάνει τα δύο 0-0 με Πανιώνιο και Λαμία.

Στα επτά τελευταία παιχνίδια της έβαλε πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αφού στα εννέα προηγούμενα δεν είχε βάλει ούτε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στην κανονική διάρκεια

Κατάφερε να μην χάσει σε δύο περιπτώσεις που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Η μία με τον Παναιτωλικό τέλος Ιανουαρίου, που ισοφάρισε 2-2 από 0-2. Το έκανε όμως νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, και στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη εκεί μάλιστα νίκησε με 3-2. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που κατάφερνε κάτι τέτοιο. Να γυρίσει εκτός έδρας παιχνίδι που ήταν δύο γκολ πίσω.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την Καλαμάτα, ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, στη φάση των «32».

Η ΑΕΛ εντός έδρας

Έχει ποικιλία αποτελεσμάτων στην έδρα της. Έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης, νίκησε το Βόλο και έφερε ισοπαλία με τον Πανιώνιο.

Κέρδισε δύο από τα τέσσερα τελευταία στην έδρα της, αφού δεν είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα. Μέσα στο 2020 δηλαδή έχει δύο νίκες σε οκτώ παιχνίδια, με τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες.
Δεν έχει κάνει στη σεζόν διαδοχικές νίκες στην έδρα της, ούτε πρόκειται φυσικά. Δεν είχε και διαδοχικές ήττες μέχρι που έχασε από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
Έχει σκοράρει στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία της έδρας της, αφού δεν σκόραρε στα δύο από τα τρία προηγούμενα.

Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε δύο από τα έξι τελευταία.

Η Ξάνθη
Με την αφαίρεση των 12 βαθμών βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά δεν κατάφερε να ανακάμψει βαθμολογικά. Έκανε μόλις μια νίκη στα πλέι άουτ, αυτή με τον Ατρόμητο.

Έχασε το τελευταία στην έδρα της από τον Αστέρα Τρίπολης και τώρα έχει μια νίκη στα τελευταία 14 για το πρωτάθλημα!

Έχει τέσσερις νίκες στα 26 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν!

Έχει έξι ισοπαλίες στα 12 τελευταία, αφού είχε δύο στα 20 πρώτα!

Έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ στα 10 τελευταία παιχνίδια της. Στα 11 τελευταία δεν έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ.

Στην κανονική περίοδο…

Μέχρι να παίξει με τον Ατρόμητο στην προτελευταία αγωνιστική, χωρίς να έχει βγει η ποινή των 12 βαθμών, είχε ελπίδες για τα πλέι οφ. Η ήττα της έσβησε τις ελπίδες, αλλά έκλεισε το πρωτάθλημα με ισοπαλία στην έδρα της με τον ΠΑΟΚ.

Στα έξι πρώτα μάζεψε 15 βαθμούς και από τότε σε 20 παιχνίδια έχει πάρει μόλις άλλους 15!

Δεν σκόραρε σε 14 από τα 26 παιχνίδια, περισσότερα από τα μισά!

Έβαλε μόνο τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Μπήκαν μόλις 13 γκολ στα 24 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τέσσερα και έχει δεχτεί εννέα! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 40! Τα 17 η Ξάνθη και τα 23 οι αντίπαλοι. Τα 16 από τα 26 ημίχρονά της είναι 0-0!

Έχει τα περισσότερα ισόπαλα πρώτα ημίχρονα, 17 από τα 26 παιχνίδια.

Μόνο ο Άρης κατάφερε να τη νικήσει δύο φορές στη σεζόν. Η Ξάνθη είναι η μοναδική ομάδα, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πανιώνιο. Νίκησε δύο φορές μόνο το Βόλο.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τον Άρη στη φάση των «16».

Η Ξάνθη εκτός έδρας

Έχασε τα δύο πρώρα παιχνίδια εκτός στα πλέι άουτ στο Βόλο και τη Νέα Σμύρνη.

Πήρε την πρώτη της ισοπαλία στη Λαμία στο τελευταίο παιχνίδι.

Δεν έχει κερδίσει τα επτά τελευταία, με πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες.

Έχει να κερδίσει από τις 11 Ιανουαρίου, στο Βόλο τότε. Και η τελευταία της ισοπαλία είναι στη Νέα Σμύρνη στις 8 Φεβρουαρίου. Στα δύο γήπεδα, που έχασε στα πλέι άουτ δηλαδή!

Έχει μια νίκη στα 12 τελευταία, έχοντας χάσει τα εννέα από αυτά.

Έχει βάλει δύο γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια, μετά το 3-1 στο Βόλο.
Έχει σκοράρει μόνο σε τρία από τα 12 τελευταία.

Έχει πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο Βόλο συγκεκριμένα, και εννέα στο δεύτερο. Έχει δεχτεί 11 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 25 στο δεύτερο.

Μεταξύ τους

Οι δύο ομάδες κέρδισαν το παιχνίδι της έδρας τους στην κανονική διάρκεια, συνεχίζοντας την παράδοση να κερδίζει συνήθως ο εκάστοτε γηπεδούχος.

Αυτό έχει συμβεί στα επτά από τα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα, με εξαίρεση μια ισοπαλία στη Λάρισα τον Φεβρουάριο του 2019. Μαζί με το Κύπελλο, ο γηπεδούχος έχει κερδίσει τα 10 από τα 11 τελευταία.

Στα 13 τελευταία επίσημα, 10 από αυτά για το πρωτάθλημα, δεν έχει νικήσει ο φιλοξενούμενος. Το τελευταίο «διπλό» έγινε το Φεβρουάριο του 2010 στην Ξάνθη.

Χαρακτηριστική έχει μείνει στην ιστορία τους η σεζόν 1994-95, όταν η ΑΕΛ νικούσε στην Ξάνθη στον πρώτο γύρο με 3-2, χάρη σε χατ τρικ του Νταβίντ Έμπε, και 6-1 στον δεύτερο γύρο στο Αλκαζάρ, με τον Καμερουνέζο επιθετικό να βάζει άλλα τέσσερα γκολ! Επτά γκολ σε ένα αντίπαλο μέσα στη σεζόν, όπου πέτυχε συνολικά 15.

Μεταξύ τους με την ΑΕΛ γηπεδούχο

Η ΑΕΛ έχει κερδίσει τα πέντε από τα έξι τελευταία στην έδρα της με την Ξάνθη, με εξαίρεση το 1-1 του Φεβρουαρίου του 2019. Σε εκείνο το 1-1 πέτυχε και το μοναδικό γκολ της στις έξι αυτές επισκέψεις, αφού οι ΑΕΛ δεν δέχτηκε γκολ στις πέντε νίκες της.

Η Ξάνθη έχει βάλει δύο γκολ στις εννέα τελευταίες επισκέψεις της στη Λάρισα.
Η Ξάνθη έχει να κερδίσει από τον Σεπτέμβρη του 2008, αλλά εκείνο το 1-0 το είχε κάνει στο Αλκαζάρ. Στο νέο γήπεδο της Λάρισα δεν έχει κερδίσει.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 14

Ισοπαλίες: 8

Νίκες Ξάνθης: 12

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 12

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ξάνθης: 2

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
22.09.2019: ΑΕΛ – Ξάνθη 3-0
(35’ αυτογκόλ Τερκί, 53’ σουτ Μιλοσάβλιεβιτς, 83’ σουτ Μπέρτος. Στο 60’ κόκκινη Λισγάρας της Ξάνθης)

05.01.2020: Ξάνθη – ΑΕΛ 2-1
(67’ σουτ Φοσέ, 68’ σουτ Φοσέ – 64’ σουτ Μιλοσάβλιεβιτς)

Share it