Search

Δεν πέφτει ΠΟΤΕ! Αγχώθηκε αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή με ισοπαλία η Ξάνθη!!!

Ισοπαλία απο “χρυσάφι” για την Ξάνθη που αγχώθηκε πολύ, όμως και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πανιωνίου στο Περιστέρι, ο ένας βαθμός της ήταν αρκετός για να διατηρηθεί πάνω απο τον Πανιώνιο και έτσι έστω και με το -12 κατάφερε να εξασφαλίσει την μαθηματική παραμονή της για 32η συνεχόμενη χρονιά στην Super League

Παρά τις απίστευτες προκλήσεις Κούγια(θα υπάρξει αναφορά σε επόμενη ανάρτηση) η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να σταθεί όρθια στο AEL FC Arena και έχοντας το μυαλό της και στο Περιστέρι στο τέλος να είναι αυτή που πανηγύρισε για ακόμη μια χρονιά. Πλέον για το τυπικό η Ξάνθη θα κληθεί να περιμένει την οριστική αναβολή του μπαράζ παραμονης με την δεύτερη της Football League που θα της δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 2 το σουτ του Ντε Αμορίμ απέκρουσε σε κόρνερ ο Κρίστινσον, ενώ το σουτ του Τόρζε στο 9′ δεν ανησύχησε τον Άμπαντ. Στο 16′ η κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς πέρασε άουτ ενώ το σουτ του Κοβάσεβιτς στο 45+1′ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Στο 54′ νέο σουτ του Κοβάσεβιτς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 58′ το σουτ του Κοβάσεβιτς κόντραρε και στο 59′ η κεφαλιά του Βινίσιους πέρασε λίγο άουτ. Στο 61′ ο Σεσέροβιτς από κοντά έχασε την ευκαιρία και στο 66′ ο Άμπαντ μπλόκαρε το σουτ του Τόρζε. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Μπαξεβανίδης έκανε τη σέντρα αλλά το σουτ του Γκαργκαλατζίδη κόντραρε σε αμυντικό όπως και το φάουλ του Κοβάσεβιτς στο 83′. Στο 94′ ο Φιλίπ έκανε το μακρινό σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Άμπαντ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), με α’ βοηθό τον Πολυχρόνη Κωσταρά (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), β’ βοηθό τον Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας), 4ο διαιτητή τον Αλέξανδρο Κατσικογιάννη, διαιτητή VAR τον Άγγελο Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών) και διαιτητή AVAR τον Παντελή Σπυρόπουλο (ΕΠΣ Αν. Αττικής).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μάρκοβιτς (83′ Μιχαήλ), Ηλιάδης, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (76′ Λουφάκης), Σεσέροβιτς, Πινακάς, Τόρζε, Βινίσιους.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Στάρτζεον, Τζουρίτσκοβιτς (84′ Κάστρο), Ντε Αμορίμ (89′ Σόσα), Γκαργκαλατζίδης (70′ Φοσέ).

Share it