Search

Απίστευτο, με ληγμένα δελτία υγείας έπαιξε ο ΠΑΟΚ! Τι αναφέρει ο ΚΑΠ και το δικαίωμα ένστασης της ΑΕΚ

Είδηση-«βόμβα» που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη «μάχη» των «δικεφάλων» για τη δεύτερη θέση και το… σεντόνι.

Διότι προέκυψε πρόβλημα με δελτία υγείας ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ τα οποία δεν είναι θεωρημένα από τις 5 Ιουλίου, όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM 94,6 λίγη ώρα μετά το ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Ντάνι Μακέλι, ο οποίος ήταν διαιτητής στο ματς του «δικεφάλου του Βορρά» με την ΑΕΚ, αναφέρει το γεγονός στο φύλλο αγώνος κι ως εκ τούτου η «Ένωση» έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση εντός 48 ωρών ώστε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο τέταρτος διαιτητής της συνάντησης, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, φώναξε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων, Βασίλη Δημητριάδη και Δημήτρη Σαραϊδάρη και τους ενημέρωσε για το θέμα που υπάρχει με τα δελτία του ΠΑΟΚ διότι δεν είναι θεωρημένα από τις αρχές του μήνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη συναίνεση των δύο ομάδων και εν τέλει 12 από τους παίκτες των φιλοξενούμενων από όσους αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ είχαν… ληγμένα δελτία.

Μάλιστα, το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκαν. Ωστόσο, φαίνεται ότι διέλαθε της προσοχής των αρμοδίων και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα για να γίνει ένσταση, αφού έχει παρέλθει το 48ωρο.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να ασκήσει το δικαίωμά της η ΑΕΚ έπειτα από την γκάφα του ΠΑΟΚ, ο Τάσος Τσάταλης τόνισε: «Είναι ανοιχτό, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Είναι μια κατάσταση που δεν ξέρουν πως ακριβώς να τη διαχειριστούν οι άνθρωποι της ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή. Έτσι όπως προέκυψε το ζήτημα…».

Τι ισχύει σε περίπτωση ένστασης

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ που αναφέρεται στην περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, στην παράγραφο 6 τονίζεται ότι εκτός από την απώλεια του αγώνα, αφαιρούνται επίσης 3 βαθμοί από την κατηγορούμενη ΠΑΕ (τον ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση) και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, μάλιστα, στο άρθρο 18, τιμωρία (ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων έως και 3 μήνες) προβλέπεται και για τον διαιτητή, αφού θα έπρεπε να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς θεωρημένη κάρτα υγείας, ωστόσο από τη στιγμή που την αναμέτρηση «σφύριξε» ξένος διαιτητής, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υποστεί κάποια κύρωση.

Στην περίπτωση που τελικά η ΑΕΚ υποβάλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, θεωρείται δεδομένο ότι θα δικαιωθεί από τη στιγμή μάλιστα που και ο ΠΑΟΚ έχει παραδεχτεί το λάθος, του και σε αυτή την περίπτωση παίρνει κανονικά τους 3 βαθμούς από το ματς του ΟΑΚΑ και όχι απλά πιάνει τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση αλλά και με την αφαίρεση βαθμών που θα δεχτούν οι “ασπρόμαυροι” αυτόματα κλειδώνουν την δεύτερη θέση καθώς υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας

Share it