Search

Ζητά το…αυτονόητο απο την Λίγκα η ΠΑΕ Ξάνθη για μη επικύρωση βαθμολογίας όπως ορίζει ο ΚΑΠ!

Μπορεί το μυαλό όλων στην Ξάνθη να είναι στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Λάρισα στο AEL FC Arena ωστόσο στην ομάδα της Θράκης δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Και πιο συγκεκριμένα η ομάδα της Ξάνθης έχοντας την εκκρεμότητα της Επιτροπής Εφέσεων οπού επέστρεψε η υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας όπως αποφάσισε το CAS, διεκδικεί τους 7 βαθμούς που τόσο άδικα της αφαιρέθηκαν για το θέμα και σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ δεν πήρε άμεσα πίσω αλλά θα πρέπει να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης.

Όμως η Ξάνθη για να προλάβει τις εξελίξεις αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις για την μη επικύρωση της βαθμολογίας της Super League έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή της από την ΕΠΟ, με επιστολή που θα σταλεί εντός ημέρας(15/7) στην διοργανώτρια αρχή.

Η ομάδα θα ζητήσει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, τουλάχιστον των play out, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, δηλαδή να αποφανθεί η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Για αυτό άλλωστε και ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία να «τρέξει» το θέμα ώστε να εκδικαστεί άμεσα και έτσι ο ΑΟΞ να πάρει πίσω τους 7 βαθμούς που του αφαιρέθηκαν

Να πούμε πως σε αυτό τον “αγώνα” η Ξάνθη έχει μαζί της και την νομιμότητα καθώς όπως ορίζει το άρθρο 20 παράγραφος 3 του ΚΑΠ “Η μερική η ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας μετά την περαίωση όλων των αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας που μετέχουν οι ομάδες αυτές με την προϋπόθεση οτι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα της διοργανώτριας η την ΕΠΟ(δηλ. Πειθαρχική Επιτροπή η Επιτροπή Εφέσεων)  για τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος η για τις ομάδες που προβιβάζονται η υποβιβάζονται σε άλλη κατηγορία. “

Βέβαια να τονίσουμε πως η μη επικύρωση όσον αφορά την βαθμολογία των Play Out μπορεί να αλλάξει και να προχωρήσει μόνο σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, όπου δηλαδή δεν θα υποβιβαστεί κανείς οπότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να επικυρωθεί οριστικά η βαθμολογία, κάτι που ωστόσο μπορεί να κυκλοφορεί ως σενάριο εδώ και μήνες ωστόσο παραμένει σενάριο καθώς δεν έχουν γίνει επίσημες συζητήσεις ακόμα.

Share it