Search

Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ για τη θέση του αρχιδιαιτητή της Super League!

Δυο γνωστά ονόματα διαιτητών έβαλε στο τραπέζι η UEFA για τη θέση του αρχιδιαιτητή της Super League.

Στη συνάντηση του Big-4 όπου έδωσαν το «παρών» οι Γιάννης Αλαφούζος, Μηνάς Λυσάνδρου, Λίνα Σουλούκου και Μάκης Γκαγκάτσης, η διεθνής ομοσπονδία πρότεινε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ(φωτο αριστερά) και τον Πέτερ Φιόρντφελντ(φωτο δεξιά)

Ο Άγγλος, που είναι 45 ετών και αποσύρθηκε το 2017 μετράει 13 χρόνια θητείας στην Premier League και περισσότερα από 250 παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα.Στην καριέρα του έχει σφυρίξει σε Μουντιάλ και Euro, αλλά και τον τελικό του Champions League το 2016 ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο, ενώ μετά την απόσυρσή του ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας στη Σαουδική Αραβία τη σεζόν 2018-19.

Ο 57χρονος Σουηδός, από την πλευρά του, διηύθυνε παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της χώρας του επί 12 χρόνια και ήταν διεθνής τα 7 εξ αυτών, ενώ επίσης έχει σφυρίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Μουντιάλ και Euro. Επίσης είχε οριστεί στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008, ενώ την ίδια χρονιά είχε λάβει το βραβείο «Golden Whistle».

Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη (16/7), όπου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των υποψηφίων. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι οι υποψήφιοι αρχιδιαιτητές θα είναι εκείνη την ημέρα διαθέσιμοι για τη διεξαγωγή online συνεντεύξεων με τους εκπροσώπους των Big-4! Η τρίτη και τελευταία συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή (17/7), όπου οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ θα κάνουν μεταξύ τους μυστική ψηφοφορία και θα εκλέξουν το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ.

Να σημειωθεί ότι ο νέος αρχιδιαιτητής θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της νέας ΚΕΔ, που θα είναι επίσης ξένοι και ένας εξ αυτών θα είναι εξειδικευμένος σε θέματα VAR. Η σύμβαση που θα υπογράψουν και οι τρεις με την ΕΠΟ θα είναι διετής. Η απόφαση να επιλέξουν οι Big-4 το νέο αρχιδιαιτητή, αποτέλεσε πρόταση των FIFA και UEFA, ενώ είχε συζητηθεί και στη συνάντηση του Γενάρη στη Μεγάλη Βρετάνια, το να δοθεί το αποκλειστικό δικαίωμα και η δυνατότητα στις 4 μεγάλες ΠΑΕ να επιλέξουν.

Στις διεθνείς συνομοσπονδίες θεωρούν ότι μια διαδικασία που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, συμμετοχή και συναίνεση, θα αποτελέσει το κλειδί για την επιτυχημένη εκτέλεση των καθηκόντων του νέου προέδρου της ΚΕΔ. Γνωρίζουν βέβαια πόσο εύκολα μπορεί στην Ελλάδα να αρθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ακόμα και από ΠΑΕ που θα τον είχε προηγουμένως ψηφίσει…

Share it