Search

Οι τάσεις…αυτοκτονίας της Ξάνθης και τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στην μάχη της παραμονής!

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι η Ξάνθη “χύνει την…καρδάρα” που η ίδια γέμισε με μεγάλο κόπο στο πρωτάθλημα παρουσιάζοντας τάσεις…αυτοκτονίας καθώς μετά την λευκή ισοπαλία απέναντι στους 10 απο το 30′ της Λαμίας ήρθε η χθεσινή(11/7) ήττα απο τον “αδιάφορο” Αστέρα Τρίπολης.

Σε ένα ματς πάντως που η Ξάνθη έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει καθώς έγιναν...εγκλήματα σε βάρος της τόσο απο τον ρέφερι του αγώνα Θανάση Τζήλο όσο και απο τον Varιστα Βασίλη Φωτιά(δείτε ΕΔΩ), όμως η αλήθεια είναι πως πέρα απο το κομμάτι της διαιτησίας που ορθώς οι ξανθιώτες βράζουν για ακόμα ένα ματς δεν επιβεβαίωσαν την υψηλή “χρηματιστηριακή” αξία που έχουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, με τους περισσότερους να παρουσιάζονται σε ακόμα μια κακή μέρα έως και… αδιάφοροι ορισμένοι εξ’ αυτών για την κρισιμότητα του αγώνα. Γιατί η αλήθεια είναι πως αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα η ομάδα της Ξάνθης παρουσιάστηκε λίγη για τις απαιτήσεις του αγώνα, βγάζοντας σε ακόμα ένα ματς τρομερό πρόβλημα στο σκοράρισμα και την δημιουργία φάσεων παρά μόνο απο στημένες μπάλες.

Αυτή ή ήττα του ΑΟΞ αποτελεί μαχαιριά καθώς σε περίπτωση νίκης σήμερα θα μιλούσαμε για την επόμενη ημέρα και τον σχεδιασμό που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όχι πλέον άπαντες να περιμένουν το ερχόμενο Σάββατο και το ματς με την Λάρισα, του Κούγια που δεν έχασε την ευκαιρία να προκαλέσει(δείτε ΕΔΩ) με την αντίδραση πάντως της Ξάνθης να έρχεται άμεσα(δείτε ΕΔΩ). 

Ωστόσο εδώ που έφτασαν τα πράγματα η Ξάνθη των 23 βαθμών ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ επιτέλους να βγάλει τον πραγματικό της εαυτό στο γήπεδο και όχι αυτό το συνονθύλευμα που είδαμε με Λαμία και Τρίπολη αλλά και στο ματς της Νέας Σμύρνης. Το ματς με την ΑΕΛ δεν έχει γυρισμό για τον ΑΟΞ που καλείται είτε να κερδίσει και να μην την ενδιαφέρει το ματς του Πανιωνίου είτε απλά να φέρει τουλάχιστον καλύτερο αποτέλεσμα απο αυτο της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο Περιστέρι.

Το να βασιστεί κανείς στο αν η όχι ο Ατρόμητος θα χτυπήσει το ματς και όχι στο να βγάλει επιτέλους μια αντίδραση η ομάδα της Ξάνθης θα είναι λάθος, γιατί μπορεί οι οπαδοί του Ατρόμητου να βλέπουν το ματς ως μια καλή ευκαιρία για να εκδικηθεί η ομάδα τους τον υποβιβασμό που υπέστησαν απο την ήττα κόντρα στον Πανιώνιο δεν σημαίνει ότι και οι αδιάφοροι και χωρίς ουσιαστικό αγωνιστικό κίνητρο παίκτες της ομάδας τους θα το δουν με αυτο τον τρόπο και ειδικά απέναντι στα παιδιά του Πανιωνίου που σε όλα τα ματς των Play Out παίζουν με ψυχή, καθώς απο ποιότητα υστερούν έναντι όλων των αντιπάλων.

Ψυχή που πάντως δεν έχουμε δει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων απο τους παίκτες του ΑΟΞ, κυρίως των Ελλήνων και και κάποιων ξένων που είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού που τουλάχιστον προσπαθούν. Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν θέλουν να “ρισκάρουν” μια και βρίσκονται στο τέλος της παρουσίας τους στην ομάδα όμως θα πρέπει να σεβαστούν την ομάδα και την ιστορία της, βέβαια εκεί έρχεται και το κομμάτι του προπονητή και του τιμ του που όταν βλέπει έναν παίκτη χωρίς κίνητρο που “κοροϊδεύει” στο γήπεδο να τον πετά εκτός ομάδας και όχι να τον βάζει συνέχεια βασικό με την δικαιολογία πως δεν έχω άλλο…

Εδώ που έφτασε το πράγμα δεν έχει γυρισμό αν υπάρξει ένα γερό και άμεσο “ηλεκτροσόκ” στους παίκτες ώστε στο ματς του AEL FC ARENA να μπουν και να “δαγκώνουν” απο το πρώτο λεπτό ο ΑΟΞ θα κινδυνέψει για πρώτη φορά μετά απο πάρα πολλά χρόνια σε μονοπάτια που δεν τα ξέρει, και μετά απλά να περιμένει είτε τις δικαστικές εξελίξεις είτε την αναδιάρθρωση που βρίσκεται επί χάρτου και αναμένεται να οριστικοποιηθεί. Το ζήτημα για την μοναδική ομάδα εκτός των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία της είναι να ΚΕΡΔΙΣΕΙ στην Λάρισα να κλειδώσει τουλάχιστον την 13η θέση και μετά ας έρθουν οι βαθμοί που τόσο άδικα με “στημένες” επιτροπές της αφαιρέθηκαν αλλά και η αναδιάρθρωση που θα γίνει καθώς αποτελεί μονόδρομο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο μια και πλην της Super League 1 κανένα άλλο πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει.

ΥΓ. Το είχα γράψει και μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη και δεν το αλλάζω είναι δεδομένο πως αυτή την στιγμή χρειάζεται ενότητα ΟΛΩΝ γύρω απο την ομάδα για την επίτευξη του στόχου. Ωστόσο θεωρώ δεδομένο και αυτονόητο πως με το πέρας του πρωταθλήματος θα πρέπει να…”πέσουν κεφάλια” σε όλα τα επίπεδα

Image

Share it