Search

Πρώτη μεγάλη δικαίωση απο το CAS για Ξάνθη και ΠΑΟΚ! Παραπέμπεται στην Εφέσεων για κανονική δίκη!!!

To CAS δικαίωσε πανηγυρικά τον ΠΑΟΚ όπως φυσικά και την ομάδα της Ξάνθης, με τo Διαιτητικό Δικαστήριο να αποφασίζει την άμεση επιστροφή των βαθμών που αφαιρέθηκαν απο τον ΠΑΟΚ ενώ της Ξάνθης θα κριθεί στην Επιτροπή Εφέσεων..

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε την επιστροφή των επτά βαθμών που είχαν αφαιρεθεί απο τον ΠΑΟΚ, μια και η Ξάνθ δεν προσέφυγε στο CAS διατηρείται προσωρινά το -7,  και παρέπεμψε την υπόθεση εκ νέου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ  και μάλιστα, με την υποσημείωση να δικάσει ξανά την υπόθεση δίνοντας βαρύτητα στην ουσία και χωρίς να δεσμευτεί από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Πρόκειται στην ουσία για νίκη σε δύο σημεία για την πλευρά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Το πρώτο αφορά βέβαια στην επιστροφή των επτά βαθμών και το δεύτερο έχει να κάνει με τη μη δεσμευτική εισήγηση της ΕΕΑ. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, να αναγνωριστεί η δεσμευτικότητα της εισήγησης της ΕΕΑ αλλά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την απόφαση του CAS, απέτυχε ολοκληρωτικά σε ότι επιχείρησε.

Η υπόθεση θα επιστρέψει στην επιτροπή εφέσεων που θα δικάσει από μηδενική βάση την υπόθεση, χωρίς να δεσμεύεται από την εισήγηση της ΕΕΑ. Ουσιαστικά η υπόθεση να μπει στην πραγματική βάση της όταν θα εξεταστεί από την επιτροπή εφέσεων, καθώς το CAS δεν αναγνώρισε καμία απολύτως πολυιδιοκτησία στην υπόθεση

Σαφέστατα η απόφαση του CAS αποτελεί μεγάλο άδειασμα για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την διορισμένη Ε.Ε.Α. που ευτέλισαν το Ελληνικό δικαστικό σύστημα με μια γνωμοδότηση δένοντας τα χέρια των Ελληνικών δικαστηρίων που δεν δίκασαν ποτέ την υπόθεση επί της ουσίας όπως ΦΩΝΑΖΕ απο την πρώτη στιγμή η ομάδα της Ξάνθης, κάτι που έκανε το CAS που πλέον τους αναγκάζει να μπουν στην ουσία και να αθωώσουν πανηγυρικά Ξάνθη και ΠΑΟΚ που μπλέχτηκαν σε ένα θέατρο του παραλόγου χωρίς ούτε ένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο.

Share it