Search

Volley League: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στους τελικούς για 1η φορά μετά το 2010!

Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι το ζευγάρι των τελικών των πλέι οφ που θα γίνουν 9, 12 και 15 Ιουλίου.

Οι έδρες και οι ώρες των αγώνων θα ανακοινωθούν άμεσα από την ΕΣΑΠ σε συνεννόηση με την ΕΡΤ, τους δύο συλλόγους αλλά και το ΟΑΚΑ καθώς ο Παναθηναϊκός απόψε έθεσε επίσημο αίτημα στην διοίκηση του σταδίου ώστε να το έχει για έδρα στον εντός έδρας αγώνας. Η απάντηση θα δοθεί την Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Οπως και να έχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για 7η φορά στην ιστορία σε τελικούς και για πρώτη φορά μετά το 2010.

Στις 6 προηγούμενες χρονιές ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει τις 4 (έχοντας σπάσει δύο φορές την έδρα του Παναθηναϊκού) και ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει τις 2 (έχοντας σπάσει μία φορά την έδρα του Ολυμπιακού).

Ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα έδρας και ο τίτλος ειδικά για το εφετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στις 2 νίκες. Ο Ολυμπιακός στοχεύει στον 30ο τίτλο στην ιστορία του (έχει 28 τίτλους εθνικών πρωταθλημάτων και έναν τίτλο πανελληνίου πρωταθλήματος). Επίσης είναι η 22η φορά που προκρίνεται σε τελικούς στα 29 χρόνια που γίνονται πλέι οφ (καθιερώθηκαν τη σεζόν 1990-91 αλλά τη σεζόν 1993-94 δεν έγιναν πλέι οφ).

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε μία ιστορική επιτυχία και επανήλθε στους τελικούς μετά από 10 χρόνια. Θα είναι η 11η παρουσία του στις 29 χρονιές που είχαμε τελικούς μέσω του συστήματος των πλέι οφ. Τις 10 προηγούμενες κατάφερε να πάρει τον τίτλο 4 φορές εκ των οποίων μόνο τη σεζόν 2003-04 έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Share it