Search

Ο Μπότας νικητής του πρώτου Γκραν Πρι της σεζόν!

Περίεργο ξεκίνημα στην σεζόν για την Formula 1 με έναν αγώνα που δεν είχε τις μεγάλες μάχες αλλά οι πολλές εγκαταλείψεις και τα safety cars δημιούργησαν ένα σκηνικό αγωνίας ως προς την έκβαση του. Ο Μπότας ήταν ο μεγάλος νικητής, ο Λεκλέρ ο τυχερός της ημέρας, ο Νόρρις πέτυχε το πρώτο του πόντιουμ ενώ η Ρεντ Μπουλ ήταν η μεγάλη χαμένη.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ

Ανάμεικτα τα συναισθήματα στο στρατόπεδο των πρωταθλητών. Χαρούμενοι, φυσικά, για την νίκη του Φιλανδού αλλά και μια πίκρα για τον Λιούις Χάμιλτον. Τα ”μαύρα” πλέον βέλη, κυριάρχησαν όλο το Σαββατοκύριακο και το γεγονός ότι πέρασαν πρώτα την γραμμή εκκίνησης τερματισμού δεν παραξένεψε κανέναν. Το Σαββατοκύριακο όμως του Βρετανού δεν ήταν το καλύτερο. Ποινή τριών θέσεων την ημέρα του αγώνα και 5 δευτερόλεπτα ποινή για την σύγκρουσή του με τον Άλμπον τον έφεραν στην 4η θέση. Αν και στην Μερσέντες  θεωρούν ότι και οι 2 αποφάσεις ήταν σκληρές, ειδικά η δεύτερη, ο ίδιος ο Χάμιλτον ξεκαθάρισε ότι και η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ

Όλο το Σαββατοκύριακο η Φεράρρι έμοιαζε να είναι υπερβολικά αργή. Ο αποκλεισμός του Φέττελ από το Q3 και με τον Λεκλέρ να δυσκολεύεται σε όλο τον αγώνα απέναντι σε Μακλάρεν και Ραιϊσινκ Πόιντ δεν προμήνυε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Η εγκατάλειψη όμως του Άλμπον και του Φερστάπεν, η ποινή του Χάμιλτον και τα safety cars βοήθησαν τον Λεκλέρ να ανέβει στο βάθρο. Μια δεύτερη θέση που ισούται με νίκη όπως δήλωσε ο Μονεγάσκος μετά το τέλος του αγώνα. Ο Φέττελ είχε έναν κακό αγώνα, κάνοντας αιχμηρά σχόλια για την δυναμική του μονοθεσίου στο τέλος.

ΚΟΙΤΑΕΙ ΗΔΗ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Πολύ κακός αγώνας για την Ρεντ Μπουλ ο σημερινός. Δύο εγκαταλείψεις και μηδέν βαθμοί είναι ένας καταστροφικός απολογισμός από την στιγμή που θεωρούν ότι φέτος μπορούν να κοντράρουν την Μερσέντες. Ο Φερστάπεν εγκατέλειψε πολύ νωρίς ενώ ο Άλμπον με την σύγκρουσή του με τον Χάμιλτον έχασε το πόντιουμ και λίγο μετά δεν ήταν σε θέση να τελειώσει τον αγώνα. Οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν ότι ο Άλμπον σήμερα θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον αγώνα και ρίχνουν όλο το φταίξιμο στον Βρετανό.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΝΟΡΡΙΣ

Ο Λάντο Νόρρις ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε βάθρο κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα. Σταθερός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με μια εκπληκτική αλλά και τολμηρή κίνηση πάνω στον Πέρεζ δίκαια έφτασε στην κατάσταση της τρίτης θέσης. Συνολικά ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο για την ΜακΛάρεν με τον Σάινθ να τερματίζει πέμπτος.

Η ΚΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ

Πολύ καλός αγώνας και από τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός φαίνεται να χρησιμοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του αμαξιού του αλλά η απόφαση της ομάδας να του βάλει την μέση γόμα σε σχέση με τους υπόλοιπους, που χρησιμοποιούσαν σκληρή, και η επιλογή να μην μπει στα πιτ την ώρα που όλοι άλλαζαν ελαστικά ήταν ίσως ο λόγος που δεν τον είδαμε στο βάθρο σήμερα.

Ο Γκασλί μπήκε μέσα στην δεκάδα όπως και ο Οκόν, με τους ομόσταβλούς τους να εγκαταλείπουν αντίστοιχα. Εγκατάλειψη και για τις δύο Χαας καθώς και για τους Ραϊκόνεν, Ράσσελλ  με τον Τζιοβινάτσι να τερματίζει στην 9η θέση.

Οι οδηγοί που βαθμολογήθηκαν:

Share it