Search

Ολοκληρώθηκε η “μαραθώνια” η εκδίκαση στο CAS! Πίστη για δικαίωση στην Ξάνθη, αιχμές κατά ΕΠΟ απο Ολυμπιακό!!!

Ύστερα από σχεδόν 11 ώρες (!) ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της τριμελούς Επιτροπής του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης. 

Εκεί εξετάστηκε η δύο ενστάσεις, του ΠΑΟΚ κατά της ΕΠΟ και της Επιτροπής Εφέσεων διεκδικώντας τους βαθμούς που του αφαιρέθηκαν(αλλά και της Ξάνθης), αλλά και του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Εφέσεων να προχωρήσει σε αφαίρεση βαθμών ζητώντας τον υποβιβασμό Ξάνθης και ΠΑΟΚ.

Πέρα απο τους Νομικούς όλων των εμπλεκομένων πλευρών το παρών έδωσαν στην εκδίκαση και καθηγητές εμπορικού δικαίου και experts. Ενώ ως μάρτυρες κατέθεσαν ο Διευθυντής της Belterra κ. Ιωάννου και ο Γενικός Διευθυντής της Vialand Δήμος Τζώρτζης, αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως διαβάστηκε και γραπτή επιστολή του ιδιοκτήτη του ΑΟΞ, Χρήστου Πανόπουλου

Απο πλευράς Ξάνθης και ΠΑΟΚ θεωρούν πως το CAS μετά απο 11 ώρες εκδίκαση έδειξε ξεκάθαρα ενδιαφέρον να μπει στην ουσία της υπόθεσης  την οποία εξέτασε λεπτομερώς. Δείχνοντας μάλιστα αρκετά διαβασμένη για την υπόθεση με τους Δικαστές πάντως να μην μπορούν να αντιληφθούν τον αδιανόητα γραφειοκρατικό και δίχως λογική τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Αθλητική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και πως μια πολιτική Επιτροπή όπως η ΕΕΑ λαμβάνει αποφάσεις για το ποδόσφαιρο.

Στην πλευρά της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ εξέφραζαν την πίστη τους για θετική έκβαση καθώς τόνιζαν πως παρουσίασαν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία που δείχνουν πως δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση μεταξύ των δύο ΠΑΕ όπως φυσικά και καμία σύνδεση, πόσο μάλλον κυριαρχική επιρροή, μέσω της Vialand

Μεγάλη πίστη για δικαίωση της πλευράς του ΑΟΞ και του ΠΑΟΚ δείχνει πάντως και η…ηττοπαθής στάση του Ολυμπιακού που το μόνο που έκανε στην εκδίκαση είναι να σηκώνει “ασπίδα” για την ΕΕΑ αλλά η “ξαφνική”…διαρροή απο την ίδια την “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ μέσω των ρεπόρτερ της και όχι μόνο περί υποτιθέμενης “ύποπτης” στάσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το…εύρημα πως ακούστηκε στην εκδίκαση απο πλευράς ΠΑΟΚ πως αν είναι να πέσει κάποιος αυτός πρέπει να είναι η Ξάνθη κάτι που πάντως διαψεύστηκε κατηγορηματικά απο όλους τους Νομικούς που έδωσαν το παρών. Οπότε το θέμα που προκύπτει είναι αν οι νομικοί η ο υπεύθυνος…διαρροών του Ολυμπιακού “παράκουσαν” η απλά επιλέγουν τον δρόμο της προπαγάνδας με σπόντες για ΕΠΟ και άλλες ανακαλύψεις για να δικαιολογήσουν το τι έρχεται απο το CAS.

Πλέον εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου αναμένεται η απόφαση, άλλωστε έχει τονιστεί απο το CAS πως πρόθεση είναι να βγει απόφαση έως και τις 24 Ιουλίου οπού αναμένεται η επικύρωση της βαθμολογίας της Super League που ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου.

Share it