Search

Ισοφάρισαν Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός, σε Γ’ Ημιτελικό κρίνεται η πρόκριση στα ζευγάρια

Ο Παναθηναϊκός περιόρισε τα λάθη του σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό και κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 νίκες. Η προκριση στον τελικό θα κριθεί σε τρίτο και τελευταίο ματς που θα γίνει και πάλι στο «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ την Κυριακή στις 5 Ιουλίου στις 19.00 (ERT Sports HD).

Mε όπλο το μπλοκ και τους Ρανγκέλ, Πανταλέων να κάνουν τη διαφορά ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγώνα ωστόσο πολλά κρίθηκαν στο 1ο σετ όπου οι πράσινοι έστω και με δυσκολία κατάφεραν να επικρατήσουν και να τονώσουν την ψυχολογίας τους. Ο ΠΑΟΚ εκτός από την απώλεια του 1ου σετ στις λεπτομέρειες έχασε και τον Σωτήρη Σωτηρίου που έπαθε τράβηγμα στους προσαγωγούς και ο Κώστας Δεληκώστας αναγκάστηκε να κρατήσει… άμυνες με τρία λίμπερο, τον Στεφάνου, τον Κωνσταντινίδη αλλά και τον Εφραιμίδη. Η διαφορά ήταν εμφανής και στην επίθεση όπου οι πράσινοι παρότι δε μείωσαν αισθητά τα λάθη τους κατάφεραν να καθαρίσουν το 2ο και το 3ο σετ και να πάρουν τη νίκη.

Βελτιωμένος σε αποτελεσματικότητα στην επίθεση και με σαφώς λιγότερα λάθη (24 εκ των οποίων τα 15 ήταν χαμένα σερβίς) ο Ολυμπιακός νίκησε τον Φοίνικα ΟΝΕΧ Σύρου με 3-0 σετ στον β΄ημιτελικό των πλέι οφ και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 νίκες.

Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί σε τρίτο και τελευταίο ματς που θα γίνει το Σάββατο στις 4 Ιουλίου (17.15, ERT Sports ΗD).

Με πρώτους σκόρερ τον Ραφαήλ Κουμεντάκη και τον Μιχάλ Φίνγκερ που σημείωσαν 14 και 13 πόντους αντίστοιχα και 52% αποτελεσματικότητα στην επίθεση ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη σε 92΄ και δεν επέτρεψε στον Φοίνικα ΟΝΕΧ να μπει στον αγώνα.

Share it