Search

Πανελλαδικό βραβείο για τα “έξυπνα” νυχτερινά φανάρια του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής!

Ο 3ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός “Bravo Schools 2020” ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με 236 σχολεία και 657 πρωτοβουλίες, ενώ περισσότεροι από 29.000 ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ψηφίζοντας τις δράσεις των σχολείων!

Το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχε με δέκα πρωτοβουλίες, στις κατηγορίες “Μαθητικές Δημιουργίες”, “Σχέδια Μαθήματος” και “Καλές Πρακτικές”, που υποστήριξαν έξι Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης του ΟΗΕ:

  1. Ποιοτική Εκπαίδευση – Παγκόσμιος Στόχος 4
  2. Ισότητα των Φύλων – Παγκόσμιος Στόχος 5
  3. Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες – Παγκόσμιος Στόχος 11
  4. Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή – Παγκόσμιος Στόχος 12
  5. Δράση για το Κλίμα – Παγκόσμιος Στόχος 13
  6. Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί – Παγκόσμιος Στόχος 16

2020-06-29 23-36 Online

Η διαδικτυακή τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου (https://youtu.be/QFNS_zSuRRM) και κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν οι 60 καλύτερες πρωτοβουλίες και βραβεύτηκαν οι εννέα νικήτριες ομάδες, τρεις ανά κατηγορία.

2020-06-29 23-07 Online

Η μαθητική εργασία της ομάδα του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής με τίτλο “Έξυπνα” φανάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας (Παγκόσμιος  Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες), διακρίθηκε και βραβεύτηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες του φετινού Διαγωνισμού στην κατηγορία “Μαθητικές Δημιουργίες”· ενώ η μαθητική εργασία με τίτλο “Έξυπνος” Κάδος Ανακύκλωσης” (Παγκόσμιος Στόχος 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή) προκρίθηκε στις 60 καλύτερες. Τις δύο εργασίες επιμελήθηκαν οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού του σχολείου, με υπεύθυνους καθηγητές τον μαθηματικό Μαργαρίτη Χουρμούζη, και την πληροφορικό Ανδρονίκη Βερρή.

Με την ολοκλήρωση του φετινού διαγωνισμού Bravo Schools 2020, το 3o ΓΕΛ Κομοτηνής εντάσσεται πλέον στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων.

2020-06-29 23-35 Online

“Με τη συμμετοχή μας θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο Bravo σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στο δημόσιο σχολείο και οραματίζονται δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο!”, τονίζει η Διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, και προσθέτει: “Στην φετινή μας προσπάθεια σημαντικός αρωγός στάθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που από την πρώτη στιγμή μας ενίσχυσε οικονομικά, ώστε να προχωρήσουμε με τους μαθητές μας τα εργαστήρια της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού, καθώς και το πρόγραμμα Generation Next με την δωρεά εξοπλισμού ρομποτικής Arduino. Τέλος, να ευχαριστήσουμε όσους πίστεψαν στις προσπάθειες μας και μας ενίσχυσαν με την ψήφο τους, ώστε να γίνουμε πρεσβευτές ενός καλύτερου κόσμου!”.

Πηγή: https://inkomotini.news

Share it