Search

Πως κόπηκε και με ψήφο της Ξάνθης το…”σκάνδαλο” που θα άλλαζε τα δεδομένα των Play Out και πως επηρεάζει την υπάρχουσα κατάσταση!

Βλέπετε η 30η Ιουνίου πλησιάζει και οι ΠΑΕ της Super League πρέπει να βρουν άκρη με τους ποδοσφαιριστές των οποίων λήγουν τα συμβόλαια για να μπορέσουν να τους χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια των αγώνων κατάταξης. Πρέπει δηλαδή, να συμφωνήσουν μαζί τους για ανανέωση, μικρή σε χρονική διάρκεια ή μεγαλύτερη, και στη συνέχεια να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να εγκριθούν τα νέα συμβόλαια.

Στο ΔΣ της Παρασκευής της Super League, τέθηκε θέμα από τον Πανιώνιο που έχει παρόμοιο θέμα με 13 ποδοσφαιριστές, ορισμένοι εκ των οποίων βασικοί (Κότνικ, Ντομίνγκες, Κόρμπος, Σαραμαντάς, Εμμανουηλίδης, Μαξίμοβιτς, Οικονομίδης, Παπαγεωργίου, Ρέντζας, Μαλέρμπ, Άρτσε, Μίκο, Κιάκος), να μην είναι απαραίτητο να πληρωθούν τα χρέη σε ΙΚΑ και εφορία, ώστε στη συνέχεια να αποκτήσει τις ενημερότητες.

Υπέρ του σχετικού αιτήματος τάχθηκε τόσο ο Ολυμπιακός, και ακόμη η ΑΕΛ και ο Άρης που ψήφισαν με απλά λόγια να μην ισχύσουν οι κανονισμοί, την ίδια ώρα που άλλες ομάδες, όπως η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός ας πούμε που μάχονται για την παραμονή και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Λευκό ψήφισαν Παναθηναϊκός, Αστέρας, Ατρόμητος. Οι υπόλοιπες εφτά ομάδες (Παναιτωλικός, Ξάνθη, Βόλος, Λαμία, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) ψήφισαν όχι αποτρέποντας ακόμα ένα «σκάνδαλο» γιατί περί τέτοιου θα επρόκειτο. Ο Πανιώνιος θα ανανέωνε συμβόλαια χωρίς να έχει πληρώσει ΙΚΑ και Εφορία, ενώ οι υπόλοιπες ΠΑΕ θα είχαν ακολουθήσει το νόμιμο τρόπο βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Τώρα η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ, η οποία να σημειωθεί για άλλη μια χρονιά, δεν πήρε άδεια από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ εν όψει της νέας σεζόν, θα πρέπει να βρει τρόπο να πληρώσει για να πάρει ενημερότητα και να έχερι στη διάθεση της τους ποδοσφαιριστές. Διαφορετικά η συνέχεια στους αγώνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και η πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές της στον αγωνιστικό χώρο, στα πλέι άουτ, μέχρι στιγμής, θα τιναχθεί στον αέρα.

Share it